thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 14/04/11
zmieniono dnia: 15/03/13

Składniki

  • po 25 dag mrożonego szpinaku, marchewki, buraków
  • 3 surowe jajka
  • 3 białka
  • 3 łyżki śmietany
  • po 6 łyżeksklarowanego masła i tartej bułki
  • pół łyżeczkizmielonego angielskiego ziela i pieprzu
  • sól
  • 5 jajek na twardo
  • olej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Marchewkę rozdrobnić czas 5s. / obr. poz. 5 - wyłozyc na górny koszyczek Varomy.

    Buraki  rozdrobnić czas 5s. / obr. poz. 5 - wyłozyć na dolny koszyczek Varomy.

    Do naczynia miskującego wlać 6-7 MT wody i gotowac warzywa na parze - czas 18min. / obr. poz. 1 / pozycja Varoma

    Szpinak odparowac na patelni.

    Wysuszyć naczynie miksujące, zalożyc motylek i ubic białka - czas. 4 min. / obr. poz. 4.

    Potem kolejno miskować warzywa oraz szpinak czas 10 - 15s. / obr. poz. 9, następnie do każdej porcji dodawać po  surowym jajku oraz  po 2 łyżki miękkiego masła i bułki tartej, przyprawić do smaku - wymieszać czas. 20 s. / obr. poz. 4. Gdy składniki beda ładnie połączone do każdej z porcji dodac po 1/3 ubitych białek i delikatnie wymieszac kopystką.

    Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i wlewać kolejnowarstwami. Najpierw marchewkową, na nią ułozyć całe ugotowane jajka, wypełnic masą szpinakową i na koniec wlac buraczkową. wyrównac wierzch. 

    Formę wstawić do naczynia z gorąca wodą i wlożyc do piekarnika. Piec 60 min. w 150*C.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wiosenny pasztet z warzyw

Wydrukuj:

Komentarze