Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
- 150 g sera pleśniowego, (wg upodobań - ja dałam ser gorgonzola)
- 250 g makaronu penne
- 200 g śmietany do zup i sosów 18% (np. Łaciata)
- 50 g masła
- 450 g szpinaku rozdrobnionego mrożonego, (pokruszonego na małe kawałki)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Szpinak, masło i śmietanę gotujemy 15 min. / 100 st. C/ obr. 2. Dokładamy ser pleśniowy pokrojony w kostkę i gotujemy jeszcze 2 min. / 100 st. C / obr. 2. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku (po spróbowaniu, bo ser ma dość intensywny smak).
Podajemy z ugotowanym makaronem penne.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Choc nie jestem amatorka makaronów, po przeczytaniu wielu pozytywnych komentarzy dodany do wypróbowania.
Ja zrobiłam z połowy porcji
Czas 10 min
Później Ser i ząb czosnku przeciśnięty przez praskę
Jeszcze 2 mi.
2oo g makaronu ugotowanego i obroty wsteczne 6 sekund poz 3
Posypałam parmezanem!!!
Super 👌
Pyszne, dodałam dwa ząbki czosnku
ale pychota wczoraj sie zajadaliśmy
Bardzo pyszne i proste danie dodalabym jeszcze pierś z kurczaka
Najlepszy sos szpinakowy jaki jadłam polecam!!!!
ania_koscielak: Koniecznie czosnek, szpinak go kocha
Przepyszne, sama na obiad wciągnęłam 2 talerze... Zrobiłam wersję z czosnkiem !!!
Bardzo dobry przepis. Polecam wszystkim.
Super aternatywa na piątek
Are you sure to delete this comment ?