Składniki
ciasto:
- 50 g oleju rzepakowego
- 50 g cukru
- 180 g mąki
- 2 jajka
- 160 g mleka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy (16 g)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ubić pianę z białek przy pomocy motylka - 2 min. 30 s / obr. 3-4 - na sztywno. Przełożyć ją do miseczki. Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć żółtka i pozostałe składniki wg kolejności. Wymieszać ciasto 30 s / obr. 4. Pianę delikatnie połączyć z ciastem przy pomocy kopystki. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia. Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia.
ciasto:
Porady
Podawać z bitą śmietaną i owocami.
Ilość cukru można dowolnie regulować. Nie ma ona wpływu na puszystość i chrupkość gofrów.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przesmaczne. Dziękuję za przepis.
A ja ubijam białka 4 min.
odmierzam składniki suche do jednej miseczki , do drugiej mokre.
zmniejszam obroty na 1,5 , dodaję zoltka i po trochu , na przemian , składniki suche( po 2 lyzki) i trochę mokrych . Do wyczerpania składników . Ładnie się wszystko łączy .
Potem mam gofry jak te ze zdjęcia.
barbarka
As a tip, if you are making a big batch of waffles for the family, pop the already made ones in the oven at about 100C/200F. This will ensure they stay crisp and warm as Geometry Dash 2.2 Game Online.
Bardzo dobre chrupiące gofry. Jedynie zredukowałam ilość cukru. Połowa tego co w przepisie i są wystarczająco słodkie.
Najlepsze gofry. Idealne jak wakacyjne znad morza 🤩
adelan-te:
Jajka ubić mikserem ręcznym,w termomiksie zawsze słabo ubite.
Białka trzeba ubić mikserem ręcznym.Wszystko robię w termomiksie,ale białka ubijam mikserem ręcznym.
Wspaniałe gofry,polecam.
Pyszne góry, pierwsz raz udało mi się zrobić takie chrupiące 🥰❤😊
madzior2711:mi też wychodziły gumowate ale jak trzymam dłużej to wychodzą chrupiące widocznie mam słabą gofrownice i potrzebuje więcej czasu ok 5-7 min.
Are you sure to delete this comment ?