thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 22/08/13
zmieniono dnia: 29/04/22

Składniki

ciasto:

  • 50 g oleju rzepakowego
  • 50 g cukru
  • 180 g mąki
  • 2 jajka
  • 160 g mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy (16 g)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto:
  1. Ubić pianę z białek przy pomocy motylka - 2 min. 30 s / obr. 3-4 - na sztywno. Przełożyć ją do miseczki. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć żółtka i pozostałe składniki wg kolejności. Wymieszać ciasto 30 s / obr. 4. Pianę delikatnie połączyć z ciastem przy pomocy kopystki. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia. Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia.

Porady

Podawać z bitą śmietaną i owocami.

Ilość cukru można dowolnie regulować. Nie ma ona wpływu na puszystość i chrupkość gofrów.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gofry - puszyste i chrupiące

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?