Składniki
CIASTO
- 2,5 MT letniej wody
- 1 jajko całe
- 2 łyżki oleju
- 560 g mąki pszennej
FARSZ
- 250 g wieprzowiny
- 250 g cielęciny
- 200 g żółtego sera
- sól,pieprz
- gałka muszkatołowa
- 2 łyżki 1łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto włożyć do naczynia w podanej kolejności i wyrabiać- czas 1 min, obroty poz. Interwał. Następnie mięso wieprzowe zemleć- czas 10s, obroty poz.7, wyłożyć, mięso cielęce zemleć- czas 10s, obroty poz.7. Ser zetrzeć - czas 10s, obroty poz.7. Mięso podsmażyć na patelni, przełożyć do naczynia, dodać połowę żółtego sera, natkę pietruszki, przyprawy, wymieszać-czas 10s,obroty poz.4.
Wykonane ciasto rozwałkować i uformować pierogi,napełnić je farszem i gotować w osolonej wodzie (3-4 min od wypłynięcia pierogów na powierzchnię). Po ugotowaniu przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać roztopionym masłem i posypać żółtym serem, zapiec w piekarniku.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
hmm szczerze mówiąć wzięłam ten przepis z książki, nic nie zmieniając, więc to już nie ode mnie zależy nazwa.
Pozdrawiam
Moniko a co włoskiego jest w tych pierogach? Włochy kojarzą mi się z dużą ilością różnorakich ziół, np: bazylią, tymiankiem... i oczywiście parmezan! Sam żółty ser to chyba troszkę za mało na taką nazwę? Ale może się mylę