Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
Kotlety z kalafiora i kiszonej kapusty (dieta dr Dąbrowskiej)
- 300 g kapusty kiszonej
- 800 g wody
- 1 marchew, pokrojona w ćwiartki, wzdłuż
- 1/2 kalafiora, podzielonego na małe różyczki
- 1 cebula
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 łyżki majeranku, suszonego
- 1/2 łyżeczki kminku
- sól (może być czarna, zmielona)
- pieprz
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Kiszoną kapustę umieścić w "Blokada naczynia miksującego" , dodać 800g wody, majeranek i kminek. Na pokrywie "Blokada naczynia miksującego" ustawić Varomę i umieścić w niej pokrojoną marchew i kalafior. Gotować 20 min/Varoma/obr.1.
2. Cebulę podsmażyć na suchej patelni aż się zbrązowi, dodać pół szklanki wody i dusić aż zmięknie.
3. Kapustę odcedzić i pokroić. Marchew, kalafior i cebulę umieścić w "Blokada naczynia miksującego" , zmiksować 10s/obr. 10.
4. Do miseczki włożyć pokrojoną, ugotowaną kapustę kiszoną, zmiksowaną marcher, kalafior i cebukę, dodać pokrojoną natkę pietruszki, dodać sól, pieprz i paprykę do smaku.
5. Formować kotlety, ukłożyć na papierze, piec 40 min w tem. 180°C
Porady
Oryginalny przepis znajduje się http://karolanadiecie.blox.pl/2017/06/Kotleciki-z-kalafiora-i-kapusty-kiszonej-z-natka.html
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Plombinka: Dziękuję bardzo za uzupełnienie
Jeśli to ma być adoptowany przepis na Th to powinno być jego pełniejsze wykorzystanie. Proponuje: cebule posiekaj w th czas 3 sekundy, obroty 4. Włóż mieszadelko, ustaw temp na waroma i podsmaż czas 4 min obroty 2. Wlej wodę i duś temp 100 st obroty 2. Przełóż do miski. A w momencie zakończenia gotowania kapusty: wstaw pusty koszyczek do thermomiksa z ugotowana kapusta, odcedź wodę. Odcedzoną kapustę posiekaj w th obroty 4 5 sekund. Wyjmij do innej miski. Do th włóż pokrojone warzywa. Ale i tak dzieki za adaptacje przepisu 🙂👍
jutro robie dzieki za przepis
krótko i na temat, jednym słowem HIT!!!!
Are you sure to delete this comment ?