Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Zupa kapuściana (dieta dr Dąbrowskiej)
- 150 g papryki czerwonej
- 150 g papryki zielonej
- 120 g cebuli
- 100 g selera naciowego
- 400 g kapusty włoskiej
- 1 łyżka bulionu warzywnego, (przygotowanego bez parmezanu)
- 1000 g wody
- 2 świeże pomidory bez skórki, mogą też być pomidory z puszki
- 2 listki laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1/3 łyżeczki kminku
- 1/2 łyżeczki papryki w proszku
- 1 łyżeczka majeranku
- pieprz i sól do smaku
- 1 łyżeczka chili mielonego, (w wersji na ostro)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Paprykę czerwoną i zieloną, seler naciowy pokrocić na kawałki ok. 2 cm. Cebulę na ćwiartki. Wszystko włożyć do "Blokada naczynia miksującego" i rozdrobić 5sec/obr5. Przełożyć do innego naczynia.
2. Kapustę pokroić na kawałki i poszatkować w dwóch etapach: do "Blokada naczynia miksującego" włożyć 200g, poszatkować 3sec/obr5. Przłożyć do innego naczynia. Czynność powtórzyć z pozosałymi 200g kapusty. Wszystką poszatkowaną kapustę włożyć do "Blokada naczynia miksującego" , dodać przyprawy, bulion warzywny i wodę. Gotować 15min/100°C/obr"Obroty wsteczne" 2.
3. Dodać obrane ze skórki i pokrojone na kawałki pomidory oraz poszatkowane wcześniej warzywa. Gotować 15min/100°C/obr"Obroty wsteczne" 2.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze