Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
Zupa cebulowa (dieta dr Dąbrowskiej)
- 1 marchew, (pokrojona na kawałki ok 5 cm)
- 1/2 korzenia pietruszki, (pokrojona na kawałki)
- 1/3 korzenia selera, (ok 80-90g)
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 2 owoce jałowca
- 1 listek laurowy
- 1 łyżka bulionu warzywnego zrobionego w TM
- 1000 g wody
- 4 cebule
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki tymianku, suszonego, (może być świeży, ale wtedy 2 łyżeczki)
- 150 g białego wytrawnego wina, (opcjonalnie, alkohol wyparuje w procesie gotowania)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć marchew, korzeń pietruszki i selera. Posiekać 5s/obr5.
2. Zsunąć kopystką warzywa z boków naczynia.
3. Dodać ziele angielski, owoce jałowca, listek laurowy, wodę. Gotować 15min/100°C/obr 1.
4. Wyjąć ziele angielskie, owoce jałowca, listek laurowy.
5. Cebule pokroić w ósemki, podsmażyć na suchej patelni aż zbrązowieje. Przełożyć do "Blokada naczynia miksującego" .
6. Opcjonalnie: dodać białe, wytrawne wino.
7. Gotować 5min/100°C/obr 1.
8. Wszystko zmiksować 20s/obr 8, zwiększać powoli do 10.
9. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
a tak poza postem to bardzo smaczna zupka troche mniej suszonego tymianku i posypałam tartym serem twardym dojrzewającym
AnnaOdo: W goracych potrawach nie ma ani kszty alkoholu ponieważ wyparowuje.
wino jest niedozwolone w poście, jak i inne alkohole