thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Zupa cebulowa (dieta dr Dąbrowskiej)

  • 1 marchew, (pokrojona na kawałki ok 5 cm)
  • 1/2 korzenia pietruszki, (pokrojona na kawałki)
  • 1/3 korzenia selera, (ok 80-90g)
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 owoce jałowca
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżka bulionu warzywnego zrobionego w TM
  • 1000 g wody
  • 4 cebule
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki tymianku, suszonego, (może być świeży, ale wtedy 2 łyżeczki)
  • 150 g białego wytrawnego wina, (opcjonalnie, alkohol wyparuje w procesie gotowania)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć marchew, korzeń pietruszki i selera. Posiekać 5s/obr5.
    2. Zsunąć kopystką warzywa z boków naczynia.
    3. Dodać ziele angielski, owoce jałowca, listek laurowy, wodę. Gotować 15min/100°C/obr 1.
    4. Wyjąć ziele angielskie, owoce jałowca, listek laurowy.
    5. Cebule pokroić w ósemki, podsmażyć na suchej patelni aż zbrązowieje. Przełożyć do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" .
    6. Opcjonalnie: dodać białe, wytrawne wino.
    7. Gotować 5min/100°C/obr 1.
    8. Wszystko zmiksować 20s/obr 8, zwiększać powoli do 10.
    9. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa cebulowa (dieta dr Dąbrowskiej)

Wydrukuj:

Komentarze