thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11
Czas przygotowania
4min
Czas całkowity
4min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 06/10/12
zmieniono dnia: 06/11/13

Składniki

Bakłażana w cieście

  • olej do smażenia
  • 2 jajka kurze
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 bakłażan (opcjonalnie), średniej wielkości bakłażan

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie bakłażana
  1. Bakłażana myjemy, kroimy na plastry grubości 0.5 cm.

  2. Przygotowanie ciasta
  3. Zakładamy motylek w naczyniu miksującym.

    Jaja rozbijamy do naczynia miksującego. Ustawiamy czas na 2 min / obr 4.

    Dodajemy jogurt naturalny, mieszamy 10 s / obr 4.

    Następnie dosypujemy mąkę pszenną po miarce TM. Kopystką zgarniamy wszystko z brzegów naczynia miksującego. Włączamy jeszcze na 2 min / obr. 3 

  4. Smażenie
  5. Bakłażana moczymy w cieście i smażymy.

  6. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Porady

Według uznania można dodać różne przyprawy do ciasta: piperz, sól, bazylię, oregano, ....  

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bakłażan w cieście

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?