![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/c2ddg5wb-8db9f-768023-cfcd2-46rzxdab/aef51b48-d9f4-4d5b-b8d9-99966c29ddd8/main/baklazan-w-ciescie.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/c2ddg5wb-8db9f-768023-cfcd2-46rzxdab/2a90d7ab-2d02-45c5-b63f-433fd3333f78/main/baklazan-w-ciescie.jpg)
![thumbnail image 3](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/c2ddg5wb-8db9f-768023-cfcd2-46rzxdab/698d1760-b627-43ba-942b-85371fa0cb88/main/baklazan-w-ciescie.jpg)
![thumbnail image 4](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/c2ddg5wb-8db9f-768023-cfcd2-46rzxdab/89fee085-6e1b-4202-b68b-d07f741a859e/main/baklazan-w-ciescie.jpg)
![thumbnail image 5](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/c2ddg5wb-8db9f-768023-cfcd2-46rzxdab/be4a7e15-676a-48d9-aa70-ed25b7d94c01/main/baklazan-w-ciescie.jpg)
![thumbnail image 6](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/c2ddg5wb-8db9f-768023-cfcd2-46rzxdab/21327549-63d3-4e09-954f-01d16dca6722/main/baklazan-w-ciescie.jpg)
![thumbnail image 7](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/c2ddg5wb-8db9f-768023-cfcd2-46rzxdab/bd0da87b-263f-4907-b458-f9258bd4adb4/main/baklazan-w-ciescie.jpg)
![thumbnail image 8](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/c2ddg5wb-8db9f-768023-cfcd2-46rzxdab/d5a0d940-35df-4720-9ba7-5cd6c1867404/main/baklazan-w-ciescie.jpg)
![thumbnail image 9](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/c2ddg5wb-8db9f-768023-cfcd2-46rzxdab/5db3d7ed-556d-4d8b-98d9-a5da3d5d14d3/main/baklazan-w-ciescie.jpg)
![thumbnail image 10](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/c2ddg5wb-8db9f-768023-cfcd2-46rzxdab/0573ae02-273d-4e3b-86e0-5c3978b41b89/main/baklazan-w-ciescie.jpg)
![thumbnail image 11](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/c2ddg5wb-8db9f-768023-cfcd2-46rzxdab/71ffbb74-8795-4ef7-a636-5c0f0cbb61a6/main/baklazan-w-ciescie.jpg)
Składniki
Bakłażana w cieście
- olej do smażenia
- 2 jajka kurze
- 250 g jogurtu naturalnego
- 250 g mąki pszennej
- 1 bakłażan (opcjonalnie), średniej wielkości bakłażan
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Zakładamy motylek w naczyniu miksującym.
Jaja rozbijamy do naczynia miksującego. Ustawiamy czas na 2 min / obr 4.
Dodajemy jogurt naturalny, mieszamy 10 s / obr 4.
Następnie dosypujemy mąkę pszenną po miarce TM. Kopystką zgarniamy wszystko z brzegów naczynia miksującego. Włączamy jeszcze na 2 min / obr. 3
Przygotowanie bakłażana
Przygotowanie ciasta
Smażenie
Porady
Według uznania można dodać różne przyprawy do ciasta: piperz, sól, bazylię, oregano, ....
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
dodalam trosze wegety i wyszlo super, fajna przekaska
Słuchajcie, nawet dobre. Trzeba uważać, żeby te porcje nie były za grube. Ja tak kroiłam na oko i aby szybciej. Te cienkie były duuużżżoo smaczniejsze niż te grube. Będę robić !!
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Smaczne
![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Zaraz idę próbować!
Bardzo się cieszę, że mój przepis smakuje innym. Nie ma jak radosny uśmiech
i pełny brzuch ![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Jestem Agata![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
pychaaaaaaaaaaaaaaaa dodałam przypraw rewelacja![Cooking 10 Cooking 10](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/cooking_10.gif)
Are you sure to delete this comment ?