thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
16 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 6
opublikowany: 15/12/19
zmieniono dnia: 03/01/20

Składniki

Ciasto

  • 200 g mąki tortowej
  • 2 żółtka
  • 150 g masła
  • 2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczki łyżeczka soli

Masa rybna

  • 150 g żółtego sera gouda, w kawałkach
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1000 g filetów rybnych bez skóry, np. mintaja, morszczuka lub dorsza
  • 150 g bułki tartej
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczkę soli
  • 1/2 łyżki pieprzu ziołowego
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku

Dekoracja

  • 1 limonka pokrojona w plastry
  • 150 g plastrów wędzonego łososia lub pstrąga

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Formę do pieczenia wyłożyć pergaminem i odstawić.
    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki i wyrabiać /2 min / poz. Ciasto"Ciasto"
    Ciasto przełożyć na opruszony mąką blat i rozwałkować. Ciastem wyłożyć przygotowaną formę i odstawić do lodówki.
  2. Masa rybna
  3. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć 50 g sera gouda i pozostałe składniki 20 s / obr 5
    Masę rybną wyłożyć do formy wyrównać i posypać pozostałym serem.
    Piec 30-40 minut w temp. 190 stopni C.
    Tort udekorować plastrami limonki i łososia

Porady

Pokrojony na kawałki tort można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wykwintny tort rybny

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: