- TM 31
Składniki
- 800 gram filetu z łososia pokrojonego na 4 porcje
- przyprawa do ryb z Kamisa
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżkidobrej oliwy z oliwek
- jogurt naturalny
- 2 łyżki majonezu
- 1 miarka MT śmietany 12%
- 2 ząbki czosnku
- świeży koperek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Łososia posypać przyprawą do ryb z Kamisa, odstawić na 1 godzinę. Polać oliwą z oliwek i cytryną. Zostawić na noc w lodówce.
Przygotować sos : czosnek, koperek, odrobinę soli i pieprzu zmiksować 30 sekund, obroty pozycja 7-8. Dodać majonez, jogurt naturalny i śmietanę. Wszystko zmiksować 30 sekund, obroty pozycja 8. Łososia ułożyć na dolnej pokrywie do parowania. Na górze ułożyć kalafiora romanesco. Gotować na parze 20 minut, temperatura Varoma, pozycja Soft. Podawać z sosem koperkowym.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ryby na varomie parują ok 20-25minut i są bardzo zdrowe. Dziekuję za przepis, dodałam do ulubionych Pozdrawiam wszystkich Rybożerców
Świetny przepis. Nie sądziłam, że łososia można przyrządzić tak szybko na parze. Pycha Polecam wszystkim rybożercom