- TM 31
Składniki
- 800 gram filetu z łososia pokrojonego na 4 porcje
- przyprawa do ryb z Kamisa
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżkidobrej oliwy z oliwek
- jogurt naturalny
- 2 łyżki majonezu
- 1 miarka MT śmietany 12%
- 2 ząbki czosnku
- świeży koperek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Łososia posypać przyprawą do ryb z Kamisa, odstawić na 1 godzinę. Polać oliwą z oliwek i cytryną. Zostawić na noc w lodówce.
Przygotować sos : czosnek, koperek, odrobinę soli i pieprzu zmiksować 30 sekund, obroty pozycja 7-8. Dodać majonez, jogurt naturalny i śmietanę. Wszystko zmiksować 30 sekund, obroty pozycja 8. Łososia ułożyć na dolnej pokrywie do parowania. Na górze ułożyć kalafiora romanesco. Gotować na parze 20 minut, temperatura Varoma, pozycja Soft. Podawać z sosem koperkowym.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ryby na varomie parują ok 20-25minut i są bardzo zdrowe. Dziekuję za przepis, dodałam do ulubionych Pozdrawiam wszystkich Rybożerców
Świetny przepis. Nie sądziłam, że łososia można przyrządzić tak szybko na parze. Pycha Polecam wszystkim rybożercom
Are you sure to delete this comment ?