Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 800 gram filetu z łososia pokrojonego na 4 porcje
  • przyprawa do ryb z Kamisa
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżkidobrej oliwy z oliwek
  • jogurt naturalny
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 miarka MT śmietany 12%
  • 2 ząbki czosnku
  • świeży koperek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Łososia posypać przyprawą do ryb z Kamisa, odstawić na 1 godzinę. Polać oliwą z oliwek i cytryną. Zostawić na noc w lodówce.

    Przygotować sos : czosnek, koperek, odrobinę soli i pieprzu zmiksować 30 sekund, obroty pozycja 7-8. Dodać majonez, jogurt naturalny i śmietanę. Wszystko zmiksować 30 sekund, obroty pozycja 8. Łososia ułożyć na dolnej pokrywie do parowania. Na górze ułożyć kalafiora romanesco. Gotować na parze 20 minut, temperatura Varoma, pozycja Soft. Podawać z sosem koperkowym. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Łosoś romanesco w sosie koperkowym

Wydrukuj:

Komentarze