Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 07/04/12
zmieniono dnia: 26/10/15
Składniki
- 100 g ogórków kiszonych, pokrojonych w cieniutkie paski
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- 60 g koncentratu pomidorowego
- 100 g wody
- 2,5 łyżeczki Papryki słodkiej, mielonej
- 600 g pokrojonego mięsa z udźca indyka
- 30 g oleju
- 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 4 łyżki śmietany, gęstej
- 1 czubate łyżki mąki pszennej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
- Na patelni krótko podsmażyc pokrojone w paski mięso z udźca indyka.
- Mięso przełożyć do innej miseczki, naczynia, a na patelnię wlać 100 g wody i zagotować, potem zawartość przelać do "Blokada naczynia miksującego" Dodać przesmażone mięso, i przyprawy, gotować 15 min/100ºC/ "Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie" .
- Dodać pieczarki i ogórki, gotować 12 min/100ºC/ "Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Śmietanę wymieszać z koncentratem pomidorowym i maką, dodać do naczynia i jeszcze gotować 5 min/obr.1"Obroty wsteczne"
- Rozłożyć do miseczek..
SOSU
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ja dałem 200 g wody i było super bo potem pieczarki puściły wodę jeszcze
100 g wody.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
100 g wody, czy może 100 g?