thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 07/04/12
zmieniono dnia: 26/10/15

Składniki

  • 100 g ogórków kiszonych, pokrojonych w cieniutkie paski
  • 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 100 g wody
  • 2,5 łyżeczki Papryki słodkiej, mielonej
  • 600 g pokrojonego mięsa z udźca indyka
  • 30 g oleju
  • 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 4 łyżki śmietany, gęstej
  • 1 czubate łyżki mąki pszennej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    SOSU
    1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    2.   Na patelni krótko podsmażyc pokrojone w paski mięso z udźca indyka.
    3. Mięso przełożyć do innej miseczki, naczynia, a na patelnię wlać  100 g wody i zagotować, potem zawartość przelać do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Dodać przesmażone mięso, i przyprawy, gotować 15 min/100ºC/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. Mieszanie"Mieszanie" .
    4. Dodać pieczarki i ogórki, gotować 12 min/100ºC/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.
    5. Śmietanę wymieszać z koncentratem pomidorowym i  maką, dodać do naczynia i jeszcze gotować 5 min/obr.1Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"
    6. Rozłożyć do miseczek..

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Boeuf Strogonow

Wydrukuj:

Komentarze