thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 45min
porcja/porcje/porcji
3 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
  • TM 31
przez gabi49
opublikowany: 10/30/13
zmieniono dnia: 10/30/13

Składniki

SMALEC

  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 100 g oliwy lub oleju
  • 100 g cebuli
  • 500 g fasoli ugotowanej białej, obranej z łupinek
  • 400 g kalafiora, ugotowanego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    FASOLI I KALAFIORA
  1.  Fasolę umyj i zamocz na noc w wodzie.

    Namoczoną fasole gotuj 1/2 godziny, lekko posól.

    Po ugotowaniu przelej zimną wodą i obierz ze skórek. Obiera się dobrze - jak bób.

    Odważ 500g i przełóż do innego naczynia.

    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlej 1/2 litra wody , do koszyczka  włóż różyczki kalafiora, tyle, żeby był pełny koszyczek. Zamknij naczynie ,  gotuj 20 minut/temp. varoma, obr.2. Po ugotowaniu odważ 400g i przełóż do innego naczynia. 

     

  2. SMALEC-SMAROWIDŁO

    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć przekrojoną na cztery części cebulę, dodać 75 g oleju, dusić 5 minut/obr.2/ temp. varoma.

    Dodać odważoną fasolę i kalafior, dodać resztę oleju, zmiksować 30sek/obr.8 i dusic dalej 5 min/varoma/obr.2. Pod koniec gotowania dodac sól, tymianek, pieprz.

    Przełożyć do czystych słoiczków, zakręcic mocno, po wystudzenieu przechowywać w lodówce.

    S M A C Z N E G O   !!!!!!

Porady

[[wysiwyg_imageupload:1785:]]

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

SMAROWIDŁO-SMALEC KALAFIOROWO-FASOLOWY

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: