thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 30/07/14
zmieniono dnia: 20/04/15

Składniki

ROLADKI

  • 25 g pomidorów suszonych, z zalewy olejowej
  • 15 g oleju
  • 1 ogórek konserwowy
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 1000 g wody do gotowania na parze
  • 100 g ryżu, parboiled
  • 1 płaskiej łyżeczki przyprawy curry
  • 1 łyżki mąki ryżowej
  • 2 piersi z kurczaka, z polędwiczkami
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ROLADKI
  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć, cebulę, czosnek, pomidory suszone i rozrdrobnić 6 sek/obr.5

    2.Dodac olej i odkrojone polędwiczki, rozdrobnic 4 sek/obr.6, masę (farsz) wyłożyć do miseczki, nie myć naczynia.

    3. Piersi przekroić w poprzek na dwa płaty, lekko zbic mlotkiem przez folię, posolic , popieprzyc w/g smaku

    4. Na deskę do krojeniea kłaść kolejno plaster szynki, na niego rozbity płat mięsa, na mięso rozłożyć farsz z miseczki, położyć 1/4 ogórka i zwinąć w roladkę. Nie trzeba spinać.

    Rolady ułożyć na varomie. 

    5. Do naczynia wlać wodę, dodać curry, włożyć koszyczek z ryżem. Zamknąć pokrywę, na pokrywie ustawić varomę z roladkami. Gotować 35 min/temp. varoma/obr.2

    6. Odstawić varomę, wyjąć koszyczek z ryżem. W naczyniu pozostawić 1/2 l wody, resztę wylać. Dodać mąkę, założyć motylek i jeszcze gotować 5 min/obr.3/temp.100st.

    7. Na talerz wyłożyć roladki, ryż, polać otrzymanym sosem, dodać ulubione warzywa - ja swieże kolorowe papryki.

     S M A C Z N E G O

Porady

Ryż dobrze jest wcześniej namoczyć w wodzie z przyprawą curry. Potem tę wodę wykorzystać do parowania.

Jeżeli sos będsie za rzadki, wystarczy jeszcze kilka minut odparować na temp. varoma bez miarki na pokrywie.

Ja do zdjęcia nie polewalam sosem żeby nie zepsuc efektu.

Roladki są pachnące szynką. Można je również jeść na zimno jako dodatek do chleba.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

WYKWINTNE ROLADKI DROBIOWE

Wydrukuj:

Komentarze