thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
40 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto

  • 40 gramów drożdży świeżych
  • 300 gramów wody
  • 1 łyżeczek cukru
  • 500 gramów mąki pszennej
  • 1 łyżeczek soli
  • 7 łyżek oleju
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczek nasion

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodać 40g drożdży, 300g wody oraz 1 łyżeczkę cukru.
    Ustawić Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" przez 2 minuty w temp 37 stopni.
    Następnie dodać mąke, olej i sól i ustawić przez 2 minuty Ciasto"Ciasto" .
    Zaraz po wyrobieniu ciasta formować bułki i układać na formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
    Bułki nasmarować jajkiem i posypać pestkami np. dynii.
    Wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 15 minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki śniadaniowe

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?