- TM 31
Składniki
- cukier puder do posypania
- 1 jajko roztrzepane do posmarowania
- konfitura do nadzienia
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- 3/4 szkl cukru pudru
- 1/2 szkl ziemniaków ("utłuczonych")
- 2,5 łyżeczki suchych drożdży
- 4 łyżki roztopionego masła
- 1 jajko
- 1 1/3 szkl ciepłego mleka
- 3,5 szkl mąki pszennej tortowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do naczynia w kolejności i bardzo dokładnie wymieszać i wyrobić gładkie ciasto czas 3 min obr Interwał (drożdże suche nie wymagają robienia zaczynu). Ciasto powinno wyjść lśniące i ładnie odchodzić od ścianek naczynia. Miskę naoliwić i wsadzić do niej ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok 2 godz.Po tym czasie ciasto lekko wyrobić podzielić na 4 części. Z każej ulepić kulę i rozwałkować ją na okrągły cienki placuszek. Podzielić go na 8 trójkątów. Na szerszej części każdego z nich ułożyć po płaskiej łyżeczce nadzienia i zwinąć ku węższej części. Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem lub matą do pieczenia i odstawić na ok. 35 minut. Przed samym upieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 20 min. do zezłocenia. Studzić na kratce. Można oprószyć cukrem pudrem.
Porady
wychodzi ok 30 szt
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze