thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
2h 15min
Czas całkowity
2h 35min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
przez eliwona
opublikowany: 10/16/14
zmieniono dnia: 10/16/14

Składniki

  • 220 g letniej wody
  • 20 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g mąki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • 300 g pieczarek
  • 250 g sera źółtego (ewentualnie mozzarella)
  • sól, pieprz
  • 3-4 ząbki czosnku
  • suszone oregano (lub zioła prowansalskie)
  • 5 łyżek oliwy
  • szczypta słodkiej papryki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto:

    1. do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć letnią wodę, drożdże i cukier, wymieszać 20s, obr 2

    2. dodać mąkę, oliwę, sól, wyrabiać 2 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" .

    3. Ciasto przełożyc do miski wysmarowanej oliwą, uformować kulę. Przykryć ciasto ściereczkę i odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia (ciepłe miejsce, bez przeciągu)

     

    Farsz:.

    1.Obrać czosnek, cebulę i pieczarki- wszytsko pokroić i usmażyć na patelni na oliwie.

    2. W trakcie smażenie dodać pokrojonego w drobną kosteczkę kurczaka. Wszystko razem wymieszać, dodać przyprawy

    (cebulę, czosnke i pieczarki można rozdrobnić w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" )

    3. ser źółty włożyć do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , czas 10 s/ obr 9

     

    Wykonanie:

    1. wyrośnięte ciasto rozwałkować (ok 0,5 cm) i wykroić przy pomocy większej szklanki, garnuszka kółka.

    2. Na każdym kółku nałożyć farsz z kurczaka i dodać ser źółty i skleić jak pierogi

    3. Pierożki przełożyć na blaszkę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku ok 20 min temp 200

     

     

Porady

podawać na ciepło z sosem czosnkowym albo paprykowym (ajvar)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Panzerotti z kurczakiem (włoskie pierogi)

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?