thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Średni

Składniki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Brownie nie zawsze musi oznaczać tonę kalorii. Zapraszam na brownie z czerwonej fasoli bez mąki i cukru !

    SKŁADNIKI na brownie:
    - 2 puszki dobrze odsączonej i przepłukanej z zalewy czerwonej fasoli (1 puszka 240 g po odsączeniu)
    - 2 bardzo dojrzałe banany,
    - 4 jajka,
    - 10 namoczonych wcześniej daktyli,
    - 5 łyżek gorzkiego kakao,
    - 3 łyżki miodu,
    - 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego,
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

    Do naczynia miksującego włożyć kolejno czerwoną fasolę, daktyle, banany, jajka, miód, proszek do pieczenia, kakao, olej kokosowy – zblendować na gładką masę 1 minuta/obroty 6.

    Masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec ok. 1 h w 180°C (grzanie góra – dół).
    Moja blaszka miała rozmiar 25 / 12 / 8 cm.

    Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić i włożyć na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc.

    Składniki na polewę:
    - 90 g gorzkiej czekolady,
    - 30 g masła,
    - 3 łyżki mleka,
    - 1 łyżka miodu,
    - wiórki kokosowe do dekoracji.

    Do naczynia miksującego włożyć połamaną na kostki czekoladę – rozdrobnić 5 sekund/obroty 7. Dodać masło, mleko i miód – rozpuścić 4 minuty/60°C/obroty 2.
    Polewa jest gładka i kremowa więc można ją nałożyć na ciasto nożem. Posypać wierzch wiórkami kokosowymi i schłodzić w lodówce przez minimum 1 h.

    SMACZNEGO !

    Link do przepisu video: https://youtu.be/ycquYBD5cHI

    Facebook: https://www.facebook.com/thermomaniak/ Instagram: https://www.instagram.com/thermomaniak/

Porady

Polewa idealnie nada się także do innych ciast czy deserów.
Jest gładka, nakłada się na ciasto jak krem. Dobrze zastyga w lodówce i nie robi się twarda !

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Brownie z czerwonej fasoli

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: