thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
8 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

Zalewa

  • 2 buraki czerwone
  • 0,5 szklanki octu winnego
  • 0,25 szklanki cukru
  • pół łyżeczki soli
  • 2 liście laurowe
  • 3 goździki
  • 1 litr wody mineralnej gazowanej

  • 24 jajka przepiórcze

Składniki na sos tatarski znajdują się w książce podstawowej lub na przepisowni

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Buraczki obrać. Pokroić na kawałki. Zmiksować 20s/obr.5.

  2. Dolac wodę, gotować 20 min. obr2. 100 st. jeśli zacznie kipieć zmniejszyc do 90 st.

    Odcedzić.

  3. Do naczynia wlac wywar z buraka i pozostałe składniki zalewy. Zagotować 100 st. obr.1 czas aż sie zagotuje.

  4. Zalewę ostudzić. Do słoika włożyc ugotowane jajka przepiórcze. Zalać zalewą.

  5. Jajka marynowac 24h(nie dłużej!). Podawać w całości lub przecięte na liściu cykori z sosem tatarskim.

    Smacznego

Porady

Oczywiście można również marynować jaja kurze. Czas może byc wtedy troszke dłuższy.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Przepiórcze jajka marynowane w buraczkach na sosie tatarskim

Wydrukuj:

Komentarze