thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 17/02/14
zmieniono dnia: 20/02/14

Składniki

Składniki na pastę

  • oliwa
  • 3 goździki
  • 2 łyżki wino czerwone
  • pieprz
  • sól
  • 6 Śliwek suszonych
  • 2 ziela angielskie
  • 1 puszki faoli czerwonej
  • 1 cebula szalotka
  • 1 ząbka czosnku
  • 1 liść laurowy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Składniki na pastę
  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, cebule i czosnek wkładamy do naczynia miksującego i siekamy poz. 6 przez 30s. Podsmażamy cebulę i czosnek na rozgrzanej oliwie. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i goździki (pamiętajcie ile dodaliście, bo później trzeba wszystkie wyłowić tmrc_emoticons.D). Fasolę odcedzamy, dodajemy na patelnię, podlewamy odrobiną czerwonego winą, dodajemy suszone śliwki i dusimy przez chwilę. Liść laurowy, ziele angielskie, goździki wyciągamy z patelni. Całość miksujemy poz.8 czas wg uznania, bo to zależy jak gładką pastę chcemy uzyskać.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta z czerwonej fasoli

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: