Składniki
1 sloik kostki
- 300 gramów mięsa mielonego
- 300 gramów warzyw, mieszanych (seler, marchewka, cebula, 2 listki szalwi, 1 galazka rozmarynu, zabek czosnku ), w kawalkach
- 300 gramów soli gruboziarnistej
- 30 gramów czerwonego wytrawnego wina
- 1 listek laurowy, wedlug uznania
- 1 goździki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do garnka wlozyc mieso i zmielic 10s/obr7, odlozyc na bok. Nastepnie wlozyc warzywa, zmielic 10s/ obr5. Dodac sòl, zmielone mieso, wino, lisc laurowy, gozdzik i gotowac : 25- 30 min / Varoma / obr 1. Po ugotowaniu, doprowadzic powoli do obr 6- 7. Nastepnie homogenizowac wszystko: doprowadzic powoli do obr 10 i kontynulowac przez 1min. Wystudzic. Przechowywac w lodòwce do 2 miesiecy, w zamknietym pojemniku. Uzywac zamiast kostki rosolowej, bulionowej.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
prepraszam nie w tym przepisie miała byc uwaga