Składniki
Deser czary mary
- 200 g wiórki kokosowe
- 200 g margaryny, 1 kostka
- 2-3 łyżki kakao
- 250 g cukru kryształu, 1 szklanka
- 250 g kaszy manny, 1 szklanka
- 1 litra mleko 3,2%
- 200 g żurawiny, suszonej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1 litr mleka, paczkę margaryny oraz szklankę cukru zagotować 11 min / obr. 3
Dodać szklankę kaszy manny i gotować według przepisu na opakowaniu (w moim przypadku 3-4 min) / obr 4. Dodać bakalie i dobrze wymieszać 15s / obr. 3. Połowę deseru przekładamy do pucharków.
Deser czary mary
Porady
Do deseru można dodać różne bakalie (lub zwiększyć ilość, wtedy deser należy wymieszać kopystką).
Deser można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Deser można przerobić na ciasto. Wystarczy w formie ułożyć herbatniki i wylać na nie masę deseru. Po zastugnięciu powstanie ciasto.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
W weekend może zrobię ten przepis jeszcze raz i opiszę dokładniej. Nie jestem tutaj tak czesto jak kiedyś ... Mam 2 etaty i 2 letnie dziecko więc proszę o wyrozumiałośc
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
witam, czy wlasciciel przepisu obecny?
od maja nie ma odpowiedzi na pytania...
szukalam przepisu z mlekiem bo mam duzo i musze wykorzystac i ten znalazlam...ale tez sie boje znowu go robic bo opis slaby...
da sie go poprawic?
jaka temp gotowania???????????????????????????????????????????????
ok zrobilam przepis i pomysl fajny,ale nic w sumie poza tym mnie nie powalilo na nogi 1. za gesty (uzywalam blyskawiczna kasze manna)
2.za slodkie -ja i tak dalam mniej jak zwykle a do tego bakalie oddaja slodycz (mozna napisac dac mniej cukru)
3.opis tragiczny! nie opisalas dobrze,ile temp przy gotowaniu, kiedy wsadzic kopystke(gotowalam bez! bo dopiero na koncu ja zauwazylam,ze bedzie potrzebna (dobrze,ze blyskawiczna kasza bo pewnie by sie kluchy porobily)
serio bardzo haotyczny opis
Moze zrobie jeszcze raz,ale musze mnostwo poprawek zastosowac...
robie wlasnie przepis i nie pisze ile temp-pisze zagotowac...hmmm
robie zobacze co wyjdzie i dam znac
Are you sure to delete this comment ?