thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 25/10/12
zmieniono dnia: 06/11/13

Składniki

Deser czary mary

  • 200 g wiórki kokosowe
  • 200 g margaryny, 1 kostka
  • 2-3 łyżki kakao
  • 250 g cukru kryształu, 1 szklanka
  • 250 g kaszy manny, 1 szklanka
  • 1 litra mleko 3,2%
  • 200 g żurawiny, suszonej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Deser czary mary
  1. 1 litr mleka, paczkę margaryny oraz szklankę cukru zagotować 11 min / obr. 3

  2. Dodać szklankę kaszy manny i gotować według przepisu na opakowaniu (w moim przypadku 3-4 min) / obr 4. Dodać bakalie i dobrze wymieszać 15s / obr. 3. Połowę deseru przekładamy do pucharków. 

  3. Do pozostałej masy dodajemy kakao i mieszamy 15s / obr 4. Kakaową masę deseru przekładamy do pucharków.

Porady

Do deseru można dodać różne bakalie (lub zwiększyć ilość, wtedy deser należy wymieszać kopystką).

Deser można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

Deser można przerobić na ciasto. Wystarczy w formie ułożyć herbatniki i wylać na nie masę deseru. Po zastugnięciu  powstanie ciasto. 

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Deser czary mary

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 19, 2017 at 18:28

    W weekend może zrobię ten przepis jeszcze raz i opiszę dokładniej. Nie jestem tutaj tak czesto jak kiedyś ... Mam 2 etaty i 2 letnie dziecko więc proszę o wyrozumiałośc Smile

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

  • stycznia 4, 2016 at 15:51

    witam, czy wlasciciel przepisu obecny?

    od maja nie ma odpowiedzi na pytania...

    szukalam przepisu z mlekiem bo mam duzo i musze wykorzystac i ten znalazlam...ale tez sie boje znowu go robic bo opis slaby...

    da sie go poprawic?

  • września 29, 2015 at 16:07

    jaka temp gotowania???????????????????????????????????????????????

  • maja 1, 2015 at 15:35

    ok zrobilam przepis i pomysl fajny,ale nic w sumie poza tym mnie nie powalilo na nogi tmrc_emoticons.(1. za gesty (uzywalam blyskawiczna kasze manna)

    2.za slodkie -ja i tak dalam mniej jak zwykle a do tego bakalie oddaja slodycz (mozna napisac dac mniej cukru)

    3.opis tragiczny! nie opisalas dobrze,ile temp przy gotowaniu, kiedy wsadzic kopystke(gotowalam bez! bo dopiero na koncu ja zauwazylam,ze bedzie potrzebna (dobrze,ze blyskawiczna kasza bo pewnie by sie kluchy porobily) 

    serio bardzo haotyczny opis tmrc_emoticons.(

    Moze zrobie jeszcze raz,ale musze mnostwo poprawek zastosowac...

  • maja 1, 2015 at 14:52

    robie wlasnie przepis i nie pisze ile temp-pisze zagotowac...hmmm

  • maja 1, 2015 at 11:47

    robie tmrc_emoticons.) zobacze co wyjdzie i dam znac tmrc_emoticons.)

Are you sure to delete this comment ?