thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Puszysty piernik

  • 3 porcje mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 opakowania korzennej przyprawy do piernika
  • 1.5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 porcji jajek
  • 1 porcji cukru
  • 1 porcji powideł śliwkowych
  • 1 porcji mleka
  • 2 łyżki miodu
  • 0.75 porcji oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Mąkę, kakao, przyprawę do piernika, sodę i proszek do pieczenia przesiać do miski.

    Cukier wsypać do drugiej miski. Wybić jajka i ubić.

    Dodać powidła, wlać mleko, miód i olej. Wsypać wymieszane wcześniej składniki sypkie. Zmiksować i przelać do foremki wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia (blaszka 24 x 38 cm).

    Wstawić na 45-50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Puszysty piernik

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?