Składniki
- pol szklanki czerwonego wina
- 30 g Masla
- 60 g rodzynek
- 30 g mąki
- 1 sól
- 1 pieprz w ziarnach
- 0,5 litra gotowego zakwasu buraczanego
- 1 korzeń pietruszki
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 1 seler
- 500-600 g szczupaka lub innej ryby slodkowodnej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Rybe sprawic, pokroic w dzwonka i natrzec sola (jezeli nie mamy filetow) i zostawic na pare godzin w lodowce.
Seler, marchewke, cebule i pietruszke wlozyc do "Blokada naczynia miksującego" i rozdrobnicprzez 5 sekund obroty 6.
Dodac zakwas buraczany, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, rybe na przystawke Varoma i gotwac okolo 30 minut Varoma obroty 1.
Po ugotwaniu wyjac rybe z przystawki Varoma, zemlec warzywa z kwasem obroty 10 przez 4 sekundy.
Rodzynki namoczyc w winie, po czym dodac do kwasu z warzywami, dodac make i maslo do "Blokada naczynia miksującego" , gotowac 4 minuty 90 stopni obroty 1.
Gotowym sosem polac rybe. Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
I still don't know what this is? pizza tower
myślalam że to żaba jest
Zjadłabym szczupaka... przepis ciekawy, Chyba z braku szczupaka wypróbuję z karpiem... Co o tym myślisz?
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Are you sure to delete this comment ?