Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
13min
Czas całkowity
13min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 03/03/13
zmieniono dnia: 03/03/13

Składniki

  • 300 g szpinaku, świeżego
  • 120 g ciecierzycy, suchej
  • 1000 g wody
  • 1 płaskie łyżki soli
  • 2 średnie cebule, pokrojone na kawałki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 200 g marchwi, pokrojonej na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g małej rzepy (opcjonalnie), pokrojonej na kawałki
  • pieprz, do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Liście szpinaku umieścić na przystawce Varoma i odstawić przystawkę.

  2. Ciecierzycę włożyć do naczynia miksującego, zmiksować 30s/obr. 9, przełożyć do innego naczynia.

  3. Do naczynia miksującego wlać wodę, sól, oliwę, włożyć marchew, czosnek, rzepę i startą ciecierzycę. Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 25 min/Varoma/obr. 1.

  4. Odstawić przystawkę Varoma, nałożyć miarkę MT, zmiksować 1 min/obr. 8-9.

  5. Szpinak włożyć do miseczki, zalać zupą, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Porady

Przepis pochodzi z książki "Pełną parą"

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 13, 2014 at 18:28
    5.0

    Szybka zupa ,ciekawy smak. Zamiast szpinaku włożyłam na Varomę pokrojną w długie wstążki cukinię i dodałam na koniec łyżkę chrzanu- bardzo ożywia smak .