Składniki
- 300 g szpinaku, świeżego
- 120 g ciecierzycy, suchej
- 1000 g wody
- 1 płaskie łyżki soli
- 2 średnie cebule, pokrojone na kawałki
- 50 g oliwy z oliwek
- 200 g marchwi, pokrojonej na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 150 g małej rzepy (opcjonalnie), pokrojonej na kawałki
- pieprz, do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Liście szpinaku umieścić na przystawce Varoma i odstawić przystawkę.
Ciecierzycę włożyć do naczynia miksującego, zmiksować 30s/obr. 9, przełożyć do innego naczynia.
Do naczynia miksującego wlać wodę, sól, oliwę, włożyć marchew, czosnek, rzepę i startą ciecierzycę. Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 25 min/Varoma/obr. 1.
Odstawić przystawkę Varoma, nałożyć miarkę MT, zmiksować 1 min/obr. 8-9.
Szpinak włożyć do miseczki, zalać zupą, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Porady
Przepis pochodzi z książki "Pełną parą"
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Szybka zupa ,ciekawy smak. Zamiast szpinaku włożyłam na Varomę pokrojną w długie wstążki cukinię i dodałam na koniec łyżkę chrzanu- bardzo ożywia smak .