Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
20
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 02/05/15
zmieniono dnia: 02/05/15
Składniki
- 40 g oleju
- 1 roztrzepane jajko do posmarowania bułek
- 1 łyzeczka czubata soli
- 10 długich parowek
- 40 g drożdży
- 1 łyżka cukru
- 250 g ciepłej wody
- 500 g mąki pszennej typ 650
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w "Blokada naczynia miksującego"
Ustawić 3min/"Ciasto"
-Nastawić piekarnik na 200st C
-Wyjąć ciasto ,uformować długi wałek
-Podzielić go na 20 porcji
- Parówki przekroić na pół
-Zawinąć parówkę w ciasto
-Ułożyć na blasze wyłożonej papierem
-Posmarować bulki roztrzepanym jajkiem
-Piec w 200 stC 20-30 min w zależności od piekarnika
Porady
Przepis do wykonania również w TM 31
bułeczki można nadziewać np. farszem z pieczarek
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przepyszne!!! Super pomysł i przepis
Pychotka, dziś robiłam i raz dwa z blachy zniknęły ... dodatkowo ciasto posmarowalam ketchupem ,fajnie bo jest wtedy wilgotniejsze ciasto...do połowy dodalam tez sera żółtego przepis ląduje do ulubionych !!
Najlepsze ciasto na hot- dogi. Pychota😊
Przepis rewelacja
Przepyszne
Bardzo fajny przepis na ciasto hot-dogowe. Z połowy porcji starczyło mi na 8 sztuk parówek Wyborowych z biedronki
Z farszem pieczarkowym również pyszne.
I po kolacji - było prze pyszne Już pytają kiedy znowu zrobię - polecam Wszystkim
Super, właśnie się pieką, dodałam do środka keczup.
Dopisuję się do pochwał - proste i pyszne! Świetne
to jest nasz hit