thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
36min
Czas całkowity
36min
porcja/porcje/porcji
38 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 13/03/13
zmieniono dnia: 14/03/13

Składniki

Ciasto:

  • 2,5 MT mleka, łyżka cukru, 50g drożdży , 500g mąki, pół łyżeczki soli , 2 łyżki oleju, 2 jajka,olej do smażenia.

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasta:
  1. Podane składniki umieścić w  naczyniu i  wymieszać 3 min ,poz.3-4, temp 37 stopni. Następnie   wyrabiać 3 min, Interwał.
     Ciasto  pozostawić ok. 15 minut  w  kielichu  by urosło. Wyjąć, rozwałkować , formować paszteciki , nadziewać dowolnym farszem. Odstawić  na  kolejne  15 minut . do wyrośnięcia i smażyć na  oleju, na patelni z obu stron.

Porady

Uwaga:

Rodzaje farszu:
Oczywiście dowolność. Może to być kawałek mięsa z zupy  , zmielony i przesmażony na patelni  z dodatkiem cebuli, pieprzu, soli.
Mogą to być pieczarki z cebulą  usmażone na patelni, może to być farsz taki jak do pierogów z grzybami i kapustą . Zależy to od naszej inwencji.
Prawdziwe paszteciki szczecińskie są z mięsem.
Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Paszteciki prawie jak szczecińskie

Wydrukuj:

Komentarze