





- TM 31
Składniki
- 2 duże piersi z kurczaka (ok. 0,5 kg), 250g szpinaku mrożonego, 135g sera fety, pokrojonego w kostkę, 8 pomidorów suszonych z zalewy, pokrojone w paseczki sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, słodka papryka w proszku, 4 łyżki masła , 2 łyżki słodkiej śmi
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Mięso umyć, osuszyć, rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, podsmażyć 10 min. na patelni dodając 2 łyżki masła, śmietankę i rozdrobniony w Thermomixie (3-4 sek –Obr 6-7) czosnek. Pod koniec dodać sól i pieprz. Wystudzić , połączyć z serem i pomidorami. Mięso posmarować nadzieniem, zwinąć i mocno obwiązać bawełnianą nicią. I obtoczyć w słodkiej papryce.. Patelnię ponownie rozgrzać, dodać pozostałe masło i obsmażyć roladę ze wszystkich stron.. Do naczynia wlać 0,5 l gorącej wody, roladę ułożyć na dolnej przystawce Varomy i parować 30 min. Można podawać na zimno jak i na gorąco Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
przepyszna. Nie wyszło mi jedynie zwijanie, mniam, mniam
Bardzo dziękuję
W
Witam, pytanie jest jak najbardziej na miejscu.Może nie doprecyzowałam opisu. Z tej ilości wychodzi jedna rolada. Dwa płaty z miesa nalezy "założyc " jeden na drugi tak -by wyszedł jeden większy płat.Po to tylko by łatwo dał sie zwinąć w jedną , większa roladę. Można tu użyć równeż jednej piersi z indyka , ponieważ jest ona większa od piersi z kurczaka i będzie po prostu łatwiej .
Pozdrawiam
Mooże głupie pytanie... ale czy to wychodzą dwie rolady (bo 2 piersi), czy to trzeba jedną pierś smarować, a drugą przykryć i związać razem? Dziękuję za odpowiedź!
wypróbuję ją na święta Wielkanocne, mam nadzieję, ze się uda, bo wygląda smakowicie
Polecam i życzę smacznego
Cieszę się Małgosiu z Twojego nowego przepisu.Ja osobiście nie przepadam za szpinakiem, ale moja rodzina będzie zachwycona.Pozdrawiam Cię serdecznie i czekam na nowe przepisy.
Teresa Gnutek
Rolada wygląda wspaniale i znając dobry smak autorki jestem przekonana ,że będzie bardzo smaczna. Na pewno zrobię jutro na obiadek. Potrawa posiada wszystkie zalety które lubię jest smaczna , zdrowa i łatwa w przygotowaniu . Gorąco polecam
Ola
Małgosiu cieszę się, że masz takie zdolności kulinarne. Rolada wygląda zachęcająco aby spróbować ją zrobić. Faktycznie fajny pomysł na coś nowego na święta i nie tylko. POZDRAWIAM.
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="
" width="19" height="19">
Lidka Abramowicz