


Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 23/10/13
zmieniono dnia: 27/10/13
Składniki
- 1kg ,wypestkowanych ,obranych, pokrojonych w grubą (1,5 cm x1,5cm) kostkę jabłek., 80 g cukru, sok z cytryny.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Jabłka skrapiamy sokiem z cytryny , umieszczamy w naczyniu dodajemy cukier i gotujemy 7-8 minut , temp 100 stopni ,obroty wsteczne. Gorące przekładamy do przygotowanych słoików ,zakręcamy pokrywkę i odwracamy słoik do góry dnem. Gotowe!
Na zimę jak znalazł – jabłka ,prażone ,które w sklepie kosztują ok.6-7 zł, za słoik robimy sami.
SmacznegoWpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pytanie techniczne... w Tm6 program ma być ustawione na ,,wolne gotowanie,, czy ,,fermentowanie,
Bardzo lubię ten przepis
.
Używam różnych gatunków jabłek i zazwyczaj daję mniej cukru. Polecam
Bardzo fajny przepis.
Ja dodałam troszkę cynamonu.
Przepis super! Polecam. Można zmniejszyć proporcje cukru w zależności od słodkości jabłek. Dodałam jeszcze sok z całej cytryny.
Przepyszne
Czy ktoś robił te jabłka bez cukru i może potwierdzić ze wyszły❓
Jak te jabłka przechowywać najlepiej?
Bardzo fajny przepis ale u mnie jablka byly jeszcze zbyt twarde a wiec dodalem jeszcze pare minut. Do lepszego smaku odrobina cukru waniliowego i cynamonu i zeby nie bylo zbyt geste i lepiej sie wlewalo do sloiczkow dolalem pol filizanki wody.
Pycha !!
Robiłam wielokrotnie- są pyszne
Pyszne i szybkie.