thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 24/11/13
zmieniono dnia: 24/11/13

Składniki

Deser:

  • 500g schłodzonej śmietany 30%, 6-8 pokruszonych ciasteczek bezowych, 4 kostki czekolady (dowolny smak), 1 opakowanie cukru wanilinowego.

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. W naczyniu umieszczamy  kostki czekolady i rozdrabniamy  kilka sek na  małe kawałeczki –obr.4-5. Wyjmujemy, naczynie  myjemy i wycieramy. Na noże  nakładamy motylek, wlewamy śmietanę i ubijamy ok. 1 min./obr3-4. Wykładamy do miski ,dodajemy pokruszone bezy i  rozdrobnioną czekoladę, mieszamy łyżką. Wykładamy do  foremki, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na  12 godzin.  Deser  podajemy  z owocami, z syropem  i owocami, bądź  z likierem i owocami.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Deser lodowy z bitej śmietany

Wydrukuj:

Komentarze