![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/q7akirsb-379d0-467915-cfcd2-8ru9s3zp/fd534e6b-1290-4aab-8f4f-6562997c0918/main/deserowe-buleczki-grilowe.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/q7akirsb-379d0-467915-cfcd2-8ru9s3zp/ca069392-5608-4ec8-a562-97b6c2cef029/main/deserowe-buleczki-grilowe.jpg)
- TM 31
Składniki
- 100g masła 100g cukru 50g drożdży 2,5 MT ciepłego mleka 2 żółtka Cukier waniliowy 500g mąki pszennej 1/3 łyżeczki kurkumy Szczypta soli.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wsypać cukier i cukier waniliowy i zmielić – czas 20 sek /Obr 10.
Dodać masło roztopić je - czas 1,5 min /temp50 stopni/Obr 2.
Dodać pozostałe składniki i wyrabiać –czas 3 min/Interwał.
Ciasto pozostawić w kielichu do wyrośnięcia (ok. 20 min). wyjąć ,podzielić kopystką na 16 kawałków , z każdego zrobić rulonik i uformować bułeczki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować żółtkiem i wstawić do zimnego piekarnika , nastawiając temp. Na 180 stopni .Piec ok. 20 min.
Porady
Bułeczki stanowią smaczne uzupełnienie np. do imprezki grilowej.
Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Buleczki zrobilam sa calkim dobre.
Smoczku bułeczki są pyszne, zrobiłam wykorzystując 25 g drożdzy i czekałam aż urosną około 3 godzin
zostawiłam ciasto w misce i poszłam na spacerek z psem, po powrocie poszły do pieca
polecam naprawdę warto
dzięki za fajny i smaczny przepis
pozdrawiam ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Małgosiu również wypróbuje bułeczkki
,pozdrawiam
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa![Wink](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/wink.png)
Lidko, to nie byla krytyka do przepisu Malgosi, a zwykla porada. Sledze Jej przepisy, wiele wypròbowalam, pyszne jagodzianki, swietna ryba bez ryby.... itd. Na szczescie Malgosia zrozumiala, ze to po kolezensku
Ale obronilas Ja po rycersku , choc wydaje mi sie, ze nie bylo potrzeby, bo jest swietna kuchareczka ![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Buleczki zrobilam dzisiaj rano, bo mialam chwilke czasu
Bardzo smaczne
Nadzialam czym sie dalo i poszly " w rejs"
Zrobilam mniejsze, takie mini buleczki, bo male mi byly potrzebne
Kobietko, ciesze sie, ze spròbowalas z mniejsza iloscia drozdzy, choc to prawda, ze dluzej rosna
Ja czasem dodaje jedynie ok. 10g, wkladam do ogromnej michy i zostawiam nawet na caly dzien. Jak wracam do domu, to wtedy robie, ale na to trzeba miec czas i ogroooomna miche
Zartuje, trzeba przede wszystkim cierpliwosci , ale i czasu
Pozdrawiam Cie serdecznie
![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Veroniko, kolejny raz dziękuję za podpowiedź. Masz rację - zdrówko nade wszystko. Właśnie wyjełam z piekarnika bułeczki. Wyszły jak zawsze, a drożdży dodałam 25g. (może trochę dłużej rosły niż zazwyczaj -ale udały się )![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Pozdrowionka ,miłego dzionka
Lidka, jesteś dla mnie zbyt łaskawa, ale bardzo dziękuję.
Są tu znacznie lepsi niż ja,ale to wspaniale ,bowiem można się więcej nauczyć.Pozdrawiam ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Dla mnie Małgosiu jesteś MISTRZEM kulinarnym
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="
" width="19" height="19">
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_7.gif" alt="
" width="42" height="59">
Lidka Abramowicz
Dodaje do wypróbowania
wyglądają pysznie ![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Kolejne buleczki
Jedyne co, jesli moge, to mysle, ze 15 - gòra 25g drozdzy w zupelnosci wystarczy na taka ilosc maki
Sorki, ze sie wtracilam, ale to wyjdzie na zdrowie. Im mniej drozdzy dajemy, tym zdrowiej jemy
Wypròbuje napewno, milego dnia
![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?