- TM 31
Składniki
- 100g masła 100g cukru 50g drożdży 2,5 MT ciepłego mleka 2 żółtka Cukier waniliowy 500g mąki pszennej 1/3 łyżeczki kurkumy Szczypta soli.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wsypać cukier i cukier waniliowy i zmielić – czas 20 sek /Obr 10.
Dodać masło roztopić je - czas 1,5 min /temp50 stopni/Obr 2.
Dodać pozostałe składniki i wyrabiać –czas 3 min/Interwał.
Ciasto pozostawić w kielichu do wyrośnięcia (ok. 20 min). wyjąć ,podzielić kopystką na 16 kawałków , z każdego zrobić rulonik i uformować bułeczki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować żółtkiem i wstawić do zimnego piekarnika , nastawiając temp. Na 180 stopni .Piec ok. 20 min.
Porady
Bułeczki stanowią smaczne uzupełnienie np. do imprezki grilowej.
Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Buleczki zrobilam sa calkim dobre.
Smoczku bułeczki są pyszne, zrobiłam wykorzystując 25 g drożdzy i czekałam aż urosną około 3 godzin zostawiłam ciasto w misce i poszłam na spacerek z psem, po powrocie poszły do pieca polecam naprawdę warto dzięki za fajny i smaczny przepis pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Małgosiu również wypróbuje bułeczkki ,pozdrawiam
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Lidko, to nie byla krytyka do przepisu Malgosi, a zwykla porada. Sledze Jej przepisy, wiele wypròbowalam, pyszne jagodzianki, swietna ryba bez ryby.... itd. Na szczescie Malgosia zrozumiala, ze to po kolezensku Ale obronilas Ja po rycersku , choc wydaje mi sie, ze nie bylo potrzeby, bo jest swietna kuchareczka
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Buleczki zrobilam dzisiaj rano, bo mialam chwilke czasu Bardzo smaczne Nadzialam czym sie dalo i poszly " w rejs" Zrobilam mniejsze, takie mini buleczki, bo male mi byly potrzebne Kobietko, ciesze sie, ze spròbowalas z mniejsza iloscia drozdzy, choc to prawda, ze dluzej rosna Ja czasem dodaje jedynie ok. 10g, wkladam do ogromnej michy i zostawiam nawet na caly dzien. Jak wracam do domu, to wtedy robie, ale na to trzeba miec czas i ogroooomna miche Zartuje, trzeba przede wszystkim cierpliwosci , ale i czasu Pozdrawiam Cie serdecznie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veroniko, kolejny raz dziękuję za podpowiedź. Masz rację - zdrówko nade wszystko. Właśnie wyjełam z piekarnika bułeczki. Wyszły jak zawsze, a drożdży dodałam 25g. (może trochę dłużej rosły niż zazwyczaj -ale udały się )
Pozdrowionka ,miłego dzionka
Lidka, jesteś dla mnie zbyt łaskawa, ale bardzo dziękuję. Są tu znacznie lepsi niż ja,ale to wspaniale ,bowiem można się więcej nauczyć.Pozdrawiam
Dla mnie Małgosiu jesteś MISTRZEM kulinarnym" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="" width="19" height="19"> " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_7.gif" alt="" width="42" height="59">
Lidka Abramowicz
Dodaje do wypróbowania wyglądają pysznie
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Kolejne buleczki Jedyne co, jesli moge, to mysle, ze 15 - gòra 25g drozdzy w zupelnosci wystarczy na taka ilosc maki Sorki, ze sie wtracilam, ale to wyjdzie na zdrowie. Im mniej drozdzy dajemy, tym zdrowiej jemy Wypròbuje napewno, milego dnia
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni