- TM 31
Składniki
- 500g słoniny pokrojonej w kostkę, 200g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę ,150g kiełbasy pokrojonej w kostkę,300g mięsa wieprzowego pokrojonego w kostkę, ½ pokrojonej w kostkę surowej papryki czerwonej, 2 jabłka, obrane ,wydrążone, 2 duże cebule prze
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
W naczyniu umieścić cebule – rozdrobnić - 10 sek, obr.4 – wyjąć do miski , następnie rozdrobnić jabłka – 6 sek,o br.4 – wyjąc i umieścić w drugiej misce.W naczyniu umieścić słoninę i boczek- podsmażyć 25 min, temp Varoma,obr.2, wsteczne. Dodać mięso i dalej podsmażać 20 min na tym samym zakresie. Po upływie 20 min przez otwór w pokrywie wrzucić kiełbasę i cebulę i dalej podsmażać 15 min. Następnie dodać paprykę i przyprawy (2 łyżki majeranku, sól i pieprz do smaku) i podsmażać jeszcze 5 min. Następnie dodać jabłka ,podsmażać całość kolejne 5 min.Smacznego!
Porady
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Marzenamagdalena:
Słonina pokrojona w niewielką kosteczkę to kwintesencja smaku smalczyku Moja małżonka, nie gustująca w tak tłustych potrawach, zajada się aż miło. Twierdzi, że to bardziej "mięso ze smalcem", bo rzeczywiście bogactwo mięsiwa.
Od siebie dodam jeszcze, że jeśli ktoś ma dostęp do słonin litewskich (paprykowych, pieprzowych, etc.) to takie zróżnicowanie jeszcze dopala, znakomity już, smak. Zapewne Rosjanie, Łotysze, Ukraińcy mają podobne, ale nie wiem.
Witam serdecznie,
czy zamiast słoniny mogę fodać smalec? I w którym momencie przyrządzania?
Pozdrawiam🤗
Palce lizać. Smalec pyszny .
Pychota! Pierwszy raz robiłam smalec i będę go robić chyba zawsze !
Pyszny smalec. Robiłam bez papryki.
Smalczyk rewelacja. Robiłam go już 3 razy
Smalczyk rewelacja, trzymałam go w lodówce i jadłam po 7 miesiącach od zrobienia, nic mu się nie stało. Dziś robię kolejne
,,Między tym, co słuszne, a tym, co błędne, rozciąga się wielka przestrzeń. Tam się spotkamy”
Smalec lux, pozdrawiam!
Przepis jest bardzo fajny. Smalec godny polecenia
Dziękuje i również pozdrawiam.
Are you sure to delete this comment ?