thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 25min
porcja/porcje/porcji
30 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

Ciasto

  • 350 g mąki pszennej
  • 2 jaja
  • 200 g masła, pokrojonego
  • 20 g śmietany 12%
  • 1 łyżeczka soli

Farsz

  • 10 g masła
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 350 g pieczarek, oczyszczonych i obranych
  • 1 jajo, ugotowane na twardo
  • 1/2 roztrzepanego jajka, resztę jajka zostaw do posmarowania pasztecików
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1 łyżeczka soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. W Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" umieść wszystkie składniki 3 min /poz Ciasto"Ciasto"
    Ciasto przełóż do woreczka foliowego i włóż do lodówki na ok. 30 minut
  2. Farsz
  3. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włóż surowe jajko 5 s /obr. 6., jajko przelej do miseczki i odstaw. W Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" umieść ugotowane jajko - posiekaj 3 s /obr. 5, przełóż do kolejnej miseczki.
    DoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzuć masło, cebulę i pieczarki 5 s /obr. 5. Duś wszystko 7 minut Varoma/obr. / poz. 2 - bez miarki. Następnie dodaj jajko ugotowane i połowę jajka surowego rozrzepanego, wsyp pozostałe składniki 10 s /obr. Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" poz. 2.
    Wystudź farsz.
  4. Przygotowanie pasztecików
  5. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj na placek ok. 2 mm podsypując delikatnie mąką. Wykrój koła kubkiem o średnicy 10 cm. Na środek nałóż farsz i zawiń do środka jeden bok, posmaruj go roztrzepanym jajkiem i doklej drugi bok, lekko dociskając. Paszteciki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do wypieków. Blaszkę wstaw do piekarnika na 25-30 minut 180 stopni C. Smacznego tmrc_emoticons.)

Porady

W razie potrzeby odlej nadmiar soku z farszu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kruche paszteciki wigilijne

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: