![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/9zwxgkwp-33a90-593061-cfcd2-begf8kiy/d7661f6c-8f87-4681-bb5f-32a387b2e3e9/main/krakersy.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/9zwxgkwp-33a90-593061-cfcd2-begf8kiy/09b62172-c5e0-4f56-8228-54449f2988ec/main/krakersy.jpg)
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
30 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 10/31/11
zmieniono dnia: 01/13/17
Składniki
- 1/2 MT wody
- 20 g maku
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła lub margaryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Krakersy
Porady
Krakersy doskonale nadają się do podania z różnymi pastami. Doskonałe jako zakąski.Szybkie i proste w wykonaniu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo smaczne. Jednak jak dla mnie nieco za mało...smakowe
Piekłam dwa razy. Za drugim dodałam pół łyżeczki ostrej papryki. Wyszły lepsze, choć i tak jeszcze za mało pikantne. Następnym razem (a taki napewno będzie
) dodam więcej
Właśnie się upiekły. Pychotka. Doskonała przekąska na jutrzejszą imprezę.![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
W najbliższym czasie do wypróbowania
,pozdrawiam ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa![Wink](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/wink.png)
Bardzo fajna podgryzacz. Tylko trzeba poczekać aż przestygnie, żeby móc ocenić. Ja spróbowałam jak były jeszcze ciepłe, a może i gorące
więc dość mocno wyczuwałam masło, ale potem przeszło i były świetne. Szybko zniknęły.
Dziś upiekłam. Są świetne. Jesteś genialny w tych przepisach! Wielkie wyrazy uznania!![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wlasnie dziś upiekłam te krakersiki i powiem-są PYSZNE !! Mam nadzieję,że nie przytyję zbytnio po tych wszystkich deserach tu ! haha
fajne ciasteczka na zagryskę
szybkie przygotowanie... wystarczy cieniutko rozwałkować, pokroić i upiec... nie trzeba oddzielać ciasteczek pojedynczo gdyż podczas pieczenia ciasto się delikatnie kurczy i się nie skleja! ogromny plus. polecam również część margaryny zastąpić serem żółtym a proszek do pieczenia sodą.
wierzch ciasta przed pokrojeniem posmarowałam białkiem i posypałam drobną solą.
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
Are you sure to delete this comment ?