Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
30
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 31/10/11
zmieniono dnia: 13/01/17
Składniki
- 1/2 MT wody
- 20 g maku
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła lub margaryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Krakersy
Porady
Krakersy doskonale nadają się do podania z różnymi pastami. Doskonałe jako zakąski.Szybkie i proste w wykonaniu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo smaczne. Jednak jak dla mnie nieco za mało...smakowe Piekłam dwa razy. Za drugim dodałam pół łyżeczki ostrej papryki. Wyszły lepsze, choć i tak jeszcze za mało pikantne. Następnym razem (a taki napewno będzie ) dodam więcej
Właśnie się upiekły. Pychotka. Doskonała przekąska na jutrzejszą imprezę.
W najbliższym czasie do wypróbowania ,pozdrawiam
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Bardzo fajna podgryzacz. Tylko trzeba poczekać aż przestygnie, żeby móc ocenić. Ja spróbowałam jak były jeszcze ciepłe, a może i gorące więc dość mocno wyczuwałam masło, ale potem przeszło i były świetne. Szybko zniknęły.
Dziś upiekłam. Są świetne. Jesteś genialny w tych przepisach! Wielkie wyrazy uznania!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wlasnie dziś upiekłam te krakersiki i powiem-są PYSZNE !! Mam nadzieję,że nie przytyję zbytnio po tych wszystkich deserach tu ! haha
fajne ciasteczka na zagryskę szybkie przygotowanie... wystarczy cieniutko rozwałkować, pokroić i upiec... nie trzeba oddzielać ciasteczek pojedynczo gdyż podczas pieczenia ciasto się delikatnie kurczy i się nie skleja! ogromny plus. polecam również część margaryny zastąpić serem żółtym a proszek do pieczenia sodą.
wierzch ciasta przed pokrojeniem posmarowałam białkiem i posypałam drobną solą.
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
Are you sure to delete this comment ?