- TM 31
Składniki
ciasto
- tłuszcz do wysmarowania formy
- 230g mąki pszennej typ 650,80g cukru trzcinowego,szczypta soli,5 g cukru waniliowego,15g cukru kryształ,żółtko,masło miękkie65g,250g śliwek duzych lub zwykłych
beza
- 5 białek,2 szypty soli,150g cukru pudru
- 230g mąki pszennej typ 650,80g cukru trzcinowego,szczypta soli,5 g cukru waniliowego,15g cukru kryształ,żółtko,masło miękkie65g,250g śliwek duzych lub zwykłych
- 5 białek,2 szypty soli,150g cukru pudru
- 230g mąki pszennej typ 650,80g cukru trzcinowego,szczypta soli,5 g cukru waniliowego,15g cukru kryształ,żółtko,masło miękkie65g,250g śliwek duzych lub zwykłych
- 5 białek,2 szypty soli,150g cukru pudru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
wymieszać w misce suche skladniki:mąka,cukier,cukier waniliowy,sól
przesypac do naczynia wymieszane,dodać masło pokrojone na kawałki,i zółtko,wymieszać 20s/obr5,wyłozyć ciasto do miski i włożyć na chwilkę do lodówki do schłodzenia,w tym czasie tortownicę srednica25 wysmarować tłuszczem i posypać bułka tartą,wyłozyć 2/3 ciasta i ugniatać palcami delikatnie,na ciasto wyłozyć śliwki pokrojone na ćwiartki jeśli uzyjesz zwykłych sliwek to na połówki.
Zrobić bezę:założ motylek wlać bialka + sól ubijać 4,30min/50st/obr3 jak będzie juz 3min do konca wsypać stopniowo cukier puder
gotową beze wylać na śliwki,i posypać reszta ciasta coś jak kruszonka,piec 180 st termoobieg ok 45min,po upływie 20min zmniejszyc temperaturę na 120st po upieczeniu wystudzić w piekarniku wyłączonym
ciasto
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
dziekuję ciesze się
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Ciacho przepyszne robiłam ze śliwkami i jabłkami polecam
własnie zjadłam ostatni kawałek pysznościowe
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Mam mrożone śliweczki jeszcze to je zrobię wygląda pysznie
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Lidziu dziękuję za komentarz zgadzam sie z tobą z roznymi owocami mozna, ciasto pycha polecam
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="" width="19" height="19"> SUPER przepis. Można robić z róznymi owocami sezonowymi i nie tylko " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="" width="19" height="19"> Idę piec. Dziękuję i POZDRAWIAM" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/party.png" alt="" width="19" height="23">
Lidka Abramowicz
Are you sure to delete this comment ?