thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Pączki Renaty

  • 500 gramów mąka tortowa
  • 50 gramów drożdże świeże
  • 80 gramów cukru
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 100 gramy masła
  • 300 gramów mleka
  • 1 szczypty sól
  • 1 łyżeczek skórka z cytryny
  • 2 łyżki spirytus rektyfikowany 96%
  • 1 łyżki cukier waniliowy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego wbić jajka. Dodać cukier i cukier waniliowy. Podgrzewać 6 min/37st./obroty 4, ubijać 6 minut/obroty 4.
  2. Zrobić zaczyn.
  3. Do ubitych jajek dodać zaczyn, mąkę, skórkę z cytryny, ciepłe mleko, sól, spirytus. Wyrobić 3 minuty/interwał (kłosek). Dodać roztopione masło. Wyrobić 1 minutę/interwał. Zostawić do wyrośnięcia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pączki Renaty

Wydrukuj:

Komentarze