Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
Pączki Renaty
- 500 gramów mąka tortowa
- 50 gramów drożdże świeże
- 80 gramów cukru
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 100 gramy masła
- 300 gramów mleka
- 1 szczypty sól
- 1 łyżeczek skórka z cytryny
- 2 łyżki spirytus rektyfikowany 96%
- 1 łyżki cukier waniliowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Założyć motylek. Do naczynia miksującego wbić jajka. Dodać cukier i cukier waniliowy. Podgrzewać 6 min/37st./obroty 4, ubijać 6 minut/obroty 4.
- Zrobić zaczyn.
- Do ubitych jajek dodać zaczyn, mąkę, skórkę z cytryny, ciepłe mleko, sól, spirytus. Wyrobić 3 minuty/interwał (kłosek). Dodać roztopione masło. Wyrobić 1 minutę/interwał. Zostawić do wyrośnięcia.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
very delicious cake 2048
Are you sure to delete this comment ?