![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/5znqksid-ea794-935761-cfcd2-qn6ftl67/2aad3928-7a58-443e-9cd3-42a9f9e126fc/main/muffinki-marchewkowe.jpg)
Składniki
Ciasto:
- 350 g marchewki w kawalkach
- 250 g mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka cynamonu mielonego
- 0,5 łyżeczki imbiru mielonego
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej
- 150 g oleju
- 3 jajka
- 220 g brązowego cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Krem serowy:
- 50 g brązowego cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 300 g twarogu półtłustego
- 20 g mleka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, rozdrobnić 8s/obr. 5.
Dodać pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 30s/obr. 5.
Masę wyłożyć do papilotek umieszczonych w formie lub w jednorazowych papilotkach. Piec około 25 min.
Do naczynia miksującego włożyć cukier i cukier waniliowy, zemleć 10 s/obr. 10.
Dodać twaróg i mleko, zmiksować 40 s/obr. 6.
Otrzymany krem przełożyć do rękawa i przyozdobić ostudzone muffinki.
Ciasto:
Krem serowy
Porady
Ilość cukru oczywiście można zmniejszyć. Wszystko zależy tylko jak bardzo chcemy mieć je słodkie.
SMACZNEGO
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo dobre, zrobiłam z połową cukru i były tez pyszne
Mega pychaśne
Znakomite - za każdym razem wychodzą przepyszne
p.s. osobiście dodaje połowę cukru.
M.
Super!
[[wysiwyg_imageupload:2316:]]do masy dodałam zielony barwnik i mam super babki na Wielkanoc
pieke te mufinku juz bardzo czesto ale ostatnio ze dwa razy mufinku ipadly mi w piekarniku i wyszedl zakalec co prawdazostaly zjedzone ale nie wyszly tak jak powinny a robilam wszystko tak jak trzeba jaka moze byc przyczyna?
i poraz kolejny marchewkowe muffinki z Twojego przepisu w piekarniku![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Przepyszne, wilgotne, naprawdę super!
wszystkim którzy próbowali bardzo smakowaly ![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
Wyszły pyszne, wilgotne i teraz tylko czekają na białe czapeczki
.Super przepis,thx
Muffinki bardzo dobre, wilgotne w środku i delikatne oraz ala'piernikowate
Are you sure to delete this comment ?