Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 25min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
- TM 31
opublikowany: 23/04/17
zmieniono dnia: 23/04/17
Składniki
Ciasto
- 150 g mąki
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 150 g cukru
- 120 g masła
- 3 rozgniecione banany
Masa
- 90 g masła
- 250 g cukru pudru
- 12 łyżeczek kajmaku
- 12 plasterków banana
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
2. Do naczynia włóż jajka i cukier, ucieraj 1min/obr. 3
3. Dodawaj stopniowo masło i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszaj na obr. 3 do uzyskania jednolitej konsystencji.
4. Dodaj banany, wymieszaj na obr. 3 (ok. 20s)
5. Gotowe ciasto przełóż do foremek i piecz ok. 20-25min. Zostaw do ostygnięcia. - 1. Załóż motylek. Masło ucieraj na obr. 3 do uzyskania gładkiego kremu.
2. Stopniowo dodaj cukier puder, a na koniec 2 łyżki kajmaku.
3. Masę nakłóż na ostygnięte muffinki, na wierzch dodaj pół łyżeczki kajmaku i plasterek banana.
Ciasto
Masa
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Przyjęcie
Bufet
Wakacje
Urodziny
Urodziny dziecka
Piknik
Grill
Prezent
Wiosna
Lato
Jesień
Walentynki
Karnawał
Wielkanoc
Dzień Matki
Halloween
Boże Narodzenie
Sylwester
Chiński Nowy Rok
Dzień Ojca
Dzień Babci i Dziadka
Naturalne
Szybkie
Kreatywne
Przepis dla dzieci
Bez alkoholu
Dodatek
Deser
Przekąska
Pieczenie
Ciastka
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
John: może warto spróbować jeszcze raz to co jest na zdjęciu jest robione dokładnie z zamieszczonego przepisu. Trzeba wszystko dokładnie mieszać.
paulusia: Tak jest, u mnie były papierowe
Jakie foremki najlepsze? Mogą byc papierowe?
U mnie totalny zakalec :/
Smakują tak słodko jak wyglądają
Wyglądają apetycznie trzeba koniecznie wypróbować