thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
30 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 27/02/14
zmieniono dnia: 27/02/14

Składniki

Masa kokosowa

  • 5 łyżek słodkiej śmietany
  • sok z połówki cytryny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 cukier waniliowy lub zapach kokosowy
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 2 białka z jajek

Ciasto

  • 1-2 łyżki kakao
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 6 jaj
  • 12 łyżek słodkiego mleka
  • 25 dag margaryny
  • 25 dag cukru kryształu
  • 35 dag mąki pszennej
  • 2 żółtka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto z kokosem
  1. Masa kokosowa.

    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkładamy motylek i wbijamy dwa białka 2 min. / obr. 4. Zdejmujemy motylek. Kopystką zbieramy pianę ze ścianek. Dodajemy pozostale składniki 30 s / Ciasto"Ciasto" . Przekładamy do innej miski. Myjemy Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i dobrze wycieramy suchą ściereczką.

  2. Ciasto.

     Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkładamy motylek i wbijamy białka 4-5 min. / obr. 4. Zdejmujemy motylek. Kopystką zbieramy pianę ze ścianek i przekładamy do innej miski.

    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"  dodajemy margarynę, cukier i żółtka 2 min. / Ciasto"Ciasto" Potem zgarniamy kopystką resztki ze ścianek i ustawiamy 30s / obr. 4-5. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleko i kakao 3 min. / Ciasto"Ciasto" . Na koniec delikatnie wmieszać pianę z białek 30 s / Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" .

    Połowę ciasta przelać do nasmarowanej blaszki, następnie łyżką kłaść masę kokosową. Na koniec masę kokosową zalać resztą ciasta. Piec w temp. 170 st. C, termoobieg, czas 40 - 50min. 

     

     

Porady

Ciasto można dodatkowo polać czekoladą tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto z kokosem

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: