Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
12
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--
Składniki
Bezy
- białek, 1 szklanka
- 420 g cukru
- 1 łyżeczek mąki ziemniaczanej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Białka ubijamy z 210g cukru 4-4,5min/4obr aż masa będzie lśniąca.
Następnie dodajemy kolejne 210g cukru i ubijamy jeszcze 3min/4 obr.
Na dwie minuty przed końcem dodajemy mąkę ziemniaczaną.
Układamy łyżką na blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Pieczemy aż się zarumienią.
Bezy
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Przyjęcie
Wakacje
Urodziny
Urodziny dziecka
Piknik
Dzieci w kuchni
Łatwe
Naturalne
Szybkie
Kreatywne
Podwieczorek
Deser
Pieczenie
Praliny/słodycze
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Amisia ma rację Często piekę bezy, temperatura 150*C 20 minut, następnie temperatura 120*C 1 godzinę. Z piekarnika wyciągam blaszkę jak bezy są zimne.Pozdrawiam serdecznie
200 stopni to zdecydowanie za duzo na bezy, już po chwili na blasze miałam brązowe prawie spalone placki - nie przypominały te bezy - bialutkie, chrupiące i kształtne.
Are you sure to delete this comment ?