Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
12 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

Bezy

  • białek, 1 szklanka
  • 420 g cukru
  • 1 łyżeczek mąki ziemniaczanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Bezy
  1. Białka ubijamy z 210g cukru 4-4,5min/4obr aż masa będzie lśniąca.

    Następnie dodajemy kolejne 210g cukru i ubijamy jeszcze 3min/4 obr.

    Na dwie minuty przed końcem dodajemy mąkę ziemniaczaną.

     

    Układamy łyżką na blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

    Pieczemy aż się zarumienią.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bezy

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 15, 2013 at 16:12

    Love Amisia ma rację tmrc_emoticons.( Często piekę bezy, temperatura 150*C 20 minut, następnie temperatura 120*C 1 godzinę. Z piekarnika wyciągam blaszkę jak bezy są zimne.Pozdrawiam serdecznie Love

  • listopada 3, 2013 at 16:39

    200 stopni to zdecydowanie za duzo na bezy, już po chwili na blasze miałam brązowe prawie spalone placki - nie przypominały te bezy - bialutkie, chrupiące i kształtne.