- TM 31
Składniki
Zalewa
- 2 buraki czerwone
- 0,5 szklanki octu winnego
- 0,25 szklanki cukru
- pół łyżeczki soli
- 2 liście laurowe
- 3 goździki
- 1 litr wody mineralnej gazowanej
- 24 jajka przepiórcze
Składniki na sos tatarski znajdują się w książce podstawowej lub na przepisowni
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Buraczki obrać. Pokroić na kawałki. Zmiksować 20s/obr.5.
Dolac wodę, gotować 20 min. obr2. 100 st. jeśli zacznie kipieć zmniejszyc do 90 st.
Odcedzić.
Do naczynia wlac wywar z buraka i pozostałe składniki zalewy. Zagotować 100 st. obr.1 czas aż sie zagotuje.
Zalewę ostudzić. Do słoika włożyc ugotowane jajka przepiórcze. Zalać zalewą.
Jajka marynowac 24h(nie dłużej!). Podawać w całości lub przecięte na liściu cykori z sosem tatarskim.
Smacznego
Porady
Oczywiście można również marynować jaja kurze. Czas może byc wtedy troszke dłuższy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Smaczne jak zwykle jajka - ale bardzo efektowne na stole