thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 500 gramów filet z dorsza
  • 2 porcji cebula
  • pół szkl mleko 3,2%
  • pół szkl bułki tartej
  • 3 jajka surowe
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżek margaryna
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki, suszona

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Bułkę namocz w mleku i odciśnij.

    2. Cebulę i suchą natkę pietruszki posiekaj 4sek/obr5 . Dodaj bułkę odciśniętą z mleka i  filety bez skory, jajka, sól pieprz, margarynę 4sek/obr4.

    3. Zawiń w pazłotko w rulon uformuj. Wstaw do waromy, ustaw czas 30min/ waroma/obr2

    4. Skropić gotowy klops sokiem z cytryny.

    Klops najlepszy jest na gorąco, pokrojony w plastry i polany masłem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

klops rybny

Wydrukuj:

Komentarze