thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 28/09/13
zmieniono dnia: 30/09/13

Składniki

dania główne z mięsa

  • galazki bazylii, do dekoracji
  • 4 plastry schabu bez kości lekko rozbite
  • 500 g ziemniaków obranych pokrojone w ćwiartki
  • pomidory w kawalkach, do dekoracji
  • sól,pieprz do smaku
  • 150 g ser feta pokrojony w plastry
  • 150 g ser mozzarella pokrojony w plastry
  • 200 g fasola biała
  • 200 g fasola zielona
  • koperek, do dekoracji
  • masło klarowane do okroszenia warzyw
  • marynata jogurtowo-cebulowa
  • 200 g jogurt naturalny
  • 100 g mleka 2%
  • 400 g cebuli pokrojonej w plastry

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Plastry schabu posypać pieprzem i solą. Włożyć do miski z marynatą jogurtowo-cebulową i odstawić do lodówki na ok. 1 godz. Po upływie tego czasu mięso ułożyć na górnj części przystawki Varoma. Na dolnej części umieścić fasolkę a do koszyczka włozyć  ziemniaki. 

    2.Do naczynia miksującego wlać 500 g. wody, umieścić koszyczek z ziemniakami, zamknąć pokrywę naczynia miksującego, nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 20 min./Varoma/obr.2.

    3.Na plastry schabu ułożyć w kolejności : ser feta następnie ser mozzarella. Gotować na parze jeszcze 10 min/Varoma/obr.2.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

schab w plastrach pod pierzynką

Wydrukuj:

Komentarze