- TM 31
Składniki
Ciasto
- 220 g puree z dyni
- 40 g mleka
- 500 g mąki pszennej
- 20 g drożdży świeżych
- 1 1/2 łyżeczki soli
- 20 g cukru
- 30 g masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć masło, cukier, drożdże, puree z dyni, mleko - podgrzewać 3min./50 stopni/obr 2.
2. Dodać mąkę i sól wyrabiać 2min./"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
3. Ciasto przełożyć do miseczki, przykryć ściereczką i odstawić na 15min. do wyrośnięcia.
4. Ciasto podzielić na 12 równych części, formować bułeczki w ulubionych krztałtach.
5. Wstawić do zimnego piekarnika na 10min. 50 stopni. Następnie piec w temp. 200 25min.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bułeczki bardzo dobre. Dzięki za przepis
Puree z dyni? Czy chodzi o zwykłe zblendowanie..?
Super przepis. Błueczki są przepyszne
wyszły pyszne ... ale nie takie piękne
[[wysiwyg_imageupload:2476:]]
Zrobiłam i moja 3 latka oszalała na ich punkcie .
Zabrakło nam już dyni
Uwielbiam dynię! W każdej postaci! Bułki bardzo dobre.
Sezon dyniowy w pełni - przepis świetny
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Świetne wyszły Polecam
dodaje do wypróbowania
Dodalam do wypròbowania Pozdrawiam
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Are you sure to delete this comment ?