thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 220 g puree z dyni
  • 40 g mleka
  • 500 g mąki pszennej
  • 20 g drożdży świeżych
  • 1 1/2 łyżeczki soli
  • 20 g cukru
  • 30 g masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć masło, cukier, drożdże, puree z dyni, mleko - podgrzewać 3min./50 stopni/obr 2.

    2. Dodać mąkę i sól wyrabiać 2min./Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" .

    3. Ciasto przełożyć do miseczki, przykryć ściereczką i odstawić na 15min. do wyrośnięcia.

    4. Ciasto podzielić na 12 równych części, formować bułeczki w ulubionych krztałtach.

    5. Wstawić do zimnego piekarnika na 10min. 50 stopni. Następnie piec w temp. 200 25min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułeczki dyniowe

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?