3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki z serem IKA


Wydrukuj:
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

Bułki z serem IKA

  • 100 g sera Edam, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 100 g mleka
  • 25 g oleju
  • 25 g cukru
  • 1 łyżeczek soli
  • 25 g świeżych drożdży
  • 700 g mąki pszennej
  • 250 g wody, ciepłej
  • 1 białko, roztrzepane do posmarowania bułek
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 10-12 s/obr. 5. Rozdrobnionego sera przełożyć do innego naczynia.
  2. Do naczynia miksujacego dodać 1 Jajko, 100 g mleka, 25 g oleju rzepakowego, 25 g cukru, 1 łyżeczka soli, 25 g drożdży świeżych, 700 g mąki pszennej, 250 g ciepłej wody wyrobić Ciasto /3 min i zostawić do wyrośnięcia w przykrytym naczyniu na 40 minut.
  3. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia
  4. Wyrośnięte ciasto przełożyć na poruszony mąką blat i podzielić na 24 kawałki, uformować z nich kule (około 3 cm). Przełożyć na wcześniej przygotowaną blachę zachowując 5 cm odstępy. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać serem.
  5. Piec 20-25 minut (200°C)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

W urządzeniu jednorazowo można rozdrobnić do 250 g sera. W urządzeniu można rozdrobnić białą, miękką mozzarellę (w kulce), wówczas do naczynia miksującego należy włożyć 1-2 kulki mozzarelli w całości, rozdrobnić 6 s/obr. 5.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy