Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Szybkie pizzerki z szynką i serem IKA
- 200 g sera Edam, pokrojonego na kawałki
- 125 g mleka
- 200 g wody
- 50 g swieze drożdże
- 10 g cukru
- 60 g oleju
- 10 g soli
- 600 g mąki pszennej
- 8 łyżek sosu bolońskiego, może być ketchup
- 150 g szynki, pokrojonej w kosteczkę
- 1 szczypty oregano
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 10-12 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia.
- Przygotować zaczyn: do naczynia dodać 125 g mleka, 200 g wody, 50 g świeże drożdże, 10 g cukru. Zamknąć pokrywę i ustawić 4 min/40°C//obr. 1
- Do zaczynu dodać pozostałe składniki 60 g oleju, 10 g soli, 600 g mąki pszennej typ 500. Zamknąć pokrywę i wyrobić ciasto Ciasto /2 min
- Przełożyć ciasto na obsypany mąką blat, zrobić z niego wałek i podzielić na 8 części. Z każdej części uformować kulę i rozpłaszczyć ją formując mini pizzę (powinna mieć 0,5-1 cm grubości). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć mini pizzę. Mini pizze posmarować sosem pomidorowym (po 1 łyżce), posypać startym serem, szynką i na wierzch jeszcze serem. Całość posypać oregano. Piec około 20 minut w temperaturze 180-200°C na środkowej półce piekarnika
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
[color=#333333; font-family: Roboto, 'Helvetica Neue', Arial, sans-serif; font-size: 16px; white-space-collapse: preserve]W urządzeniu jednorazowo można rozdrobnić do 250 g sera. W urządzeniu można rozdrobnić białą, miękką mozzarellę (w kulce), wówczas do naczynia miksującego należy włożyć 1-2 kulki mozzarelli w całości, rozdrobnić 6 s/obr. 5.[/color]
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz