3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tiramisu bez jajek IKA


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Tiramisu bez jajek IKA

  • 50 g cukru
  • 500 g śmietana 30%, kremówka
  • 2 opakowania śmietan fix, lub 18 g glukozy z pół łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • 250 g sera mascarpone, schłodzonego
  • 2 opakowania biszkoptów lady fingers
  • 1 porcje Kawa rozpuszczalna
  • 1 porcje kakao, do opruszenia
  • 6
    6h 0min
    Czas całkowity 6h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Założyć motylek. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać śmietanę, dodać 50 g cukru i 2x fix do bitej śmietany, ubijać obr. 3 , bez ustawiania czasu, do momentu uzyskania konsystencji bitej śmietany (uważać żeby nie przebić śmietany). Dodać ser mascarpone, ubijać 30 s/obr. 1.5. Zdjąć motylek.
  2. biszkopty namaczać w kawie, aby biszkopty nasiąkły płynem, ale się nie rozpadły.
  3. Ułożyć połowę namoczonych biszkoptów na dnie prostokątnego naczynia (30 x 20 x 6 cm). Rozprowadzić połowę masy mascarpone na warstwie biszkoptów. Ułożyć pozostałe namoczone biszkopty, na wierzchu rozprowadzić pozostałą masę mascarpone. Naczynie z tiramisu przykryć folią spożywczą, odstawić do lodówki na 5 godz.
  4. Tiramisu oprószyć kakao bezpośrednio przed podaniem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy