Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Domowa inhalacja z TM Kaszel, katar, zatoki
- 1500 g wody
- 1 łyżeczek ziół
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Kaszek mokry: Do naczynia z wodą dodać po łyżeczce: Tymianek, majeranek, koper włoski, ustawić 20-45min/varoma/obr.1,5
- Kaszek suchy: Do naczynia z wodą dodać po łyżeczce: rozmaryn, rumianek, tymianek, sól morska, ustawić 20-45min/varoma/obr.1,5
- Katar: Do naczynia z wodą dodać po łyżeczce: rumianek, lawenda, ustawić 20-45min/varoma/obr.1,5
- Zatoki: Do naczynia z wodą dodać po łyżeczce: sól morska, tymianek, rumianek, szałwia, skrzyp polny, ustawić 20-45min/varoma/obr.1,5
- Trudności z oddychaniem: Do naczynia z wodą dodać po 5-10 kropli: olejek eukaliptusowy, olejek z drzewa herbacianego, ustawić 20-45min/varoma/obr.1,5
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz