3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

jaglane kulki rafaello wioletta


Wydrukuj:
4

Składniki

jaglane kulki rafaello wioletta

  • 70 g kaszy jaglanej
  • 180 g napój owsiany, moze być kokosowy, migdałowy, ryżowy
  • 8 g oleju kokosowego
  • 10 g wiórków kokosowych
  • 30-35 g ksylitolu, lub erytrolu
  • 8-10 migdałów, ze skórką, lub bez skórki
  • 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę, odważyć do niej kaszę, umieścić ją na sitku o drobnych oczkach i opłukać pod zimną, bieżącą wodą.
  2. [color=#333333; font-family: Roboto, 'Helvetica Neue', Arial, sans-serif; font-size: 16px]o naczynia miksującego włożyć opłukaną kaszę, dodać napój, gotować [/color]25 min/95°C/Obroty wsteczne/obr. 2[color=#333333; font-family: Roboto, 'Helvetica Neue', Arial, sans-serif; font-size: 16px].[/color]
  3. Dodać olej, wiórki kokosowe, erytrol i ekstrakt z wanilii, zmiksować 20 s/obr. 5-8, stopniowo zwiększając obroty. Przełożyć do innego naczynia, przykryć folią spożywczą, odstawić do ostudzenia na ok. 30 min. Za pomocą łyżeczki nabierać porcje masy i zwilżonymi wodą dłońmi formować 20 kulek (Ø 2-3 cm), w środek każdej włożyć migdał, następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych. Odstawić do lodówki na ok. 1 godz. lub do momentu podania. Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello® podawać na kolację.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Kulki przepyszne, polecam zrobić od razu z...

    Zgłoszony przez Gasia88 na lutego 2, 2024 at 07:53.

    Kulki przepyszne, polecam zrobić od razu z podwójnej porcji Big Smile Masa bardzo fajnie się formuje. Dodałam 10g erytrytolu i 10g cukru waniliowego - wyszły moim zdaniem wystarczająco słodkie.

    Drobna nieścisłość w przepisie - jeśli ma wyjść z przepisu 20 kulek (mnie wyszło 13), to trzeba 20 migdałów, żeby w każdej kulce był w środku orzeszek Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze