3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Keto Chleb z Mąki Bambusowej


Wydrukuj:
4

Składniki

600 g

Chleb z Mąki Bambusowej

  • 4 porcji jajko, rozmiar M
  • 500 gramy serek wiejski, ziarnisty
  • 100 gramy mąka bambusowa, błonnik bambusowy
  • 30 gramy babka jajowata
  • 16 gramy proszku do pieczenia
  • 7 gramy suche drożdże
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżki octu
  • 100 gramy wrzącej wody
  • 6
    3h 20min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Mieszanie
  1. Do misy daj 4 jajko, rozmiar M i 0,5 łyż. soli ubić motylkiem 2 min/obr. 4.
  2. Dodać 500 gramy serek wiejski, ziarnisty 1 min/obr. 3.5 i dalej miksować motylkiem
  3. Dodać resztę składników 100 gramy mąka bambusowa, błonnik bambusowy, 30 gramy babka jajowata, 16 gramy proszku do pieczenia 7 gramy suche drożdże, 2 łyżki octu, 100 gramy wrzącej wody i program wyrabianie Ciasto /2 min.
  4. Ciasto zagnieść, podsypać mąką jeśli się bardzo klei, odstawić na 30 min w ciepłe miejsce.
    Uformować bochenek, piec 80-100 min 150 stopni
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Po wyrabianiu w TM ręcznie wyrobić i odstawić do ciepłego miejsca na 30 min.
Później zagnieść jeszcze raz i uformować chlebek.
Piec od 80-100 min góra-dół 150stopni


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy