3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik tradycyjny lidlomix


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Sernik tradycyjny lidlomix

  • 80 g Miękkiego masła
  • 90 g cukru
  • 1 jajko, schłodzone (wielkość M)
  • 1 szczypty soli
  • 220 g mąki pszennej, typ 405
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia, (8g)
  • 280 g cukru
  • 1 opakowania cukier waniliowy, (8g)
  • 2 opakowania budyniu waniliowego, w proszku, (80g)
  • 1,25kg chudego twarogu (0,2%tł)
  • 4 jajka o temperaturze pokojowej
  • 400ml śmietanki 30% o temperaturze pokojowej
  • 90 g Miękkiego masła
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wnętrze tortownicy natłuścić masłem i oprószyć bułką tartą
  2. Piekarnik rozgrzać do 170*C (grzanie górne i dolne)
  3. Do pojemnika miksującego włożyć 80g miękkiego masła podzielonego na kawałki
  4. Dodać 90g cukru
  5. Dodać 1 schłodzone jajko (wielkość M)
  6. Dodać 1 szczyptę soli
  7. Na pojemniku miksującym ustawić miskę i odważyć w niej 220g mąki (typ 405)
  8. Do mąki dodać 1/2 opakowania proszku do pieczenia (8g) w wymieszać
  9. Mąkę przesiać do pojemnika miksującego
  10. Ciasto Ciasto/2min
  11. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na wielkość tortownicy, dodając brzeg szerokości 5cm
  12. Wylepić ciastem przygotowaną formę
  13. Umyć pojemnik miksujący
  14. Dodać 280g cukru
  15. Dodać 1 opakownie cukru waniliowego (8g)
  16. Dodać 2 opakowania budyniu waniliowego w przoszku (80g)
  17. Dodać 1.25kg chudego twarogu (0,2%tł)
  18. Dodać 4 jajka (wielkość M) o temperaturze pokojowej
  19. Dodać 400ml śmietanki (30%) o temperaturze pokojowej
  20. Dodać 90g miękkiego masła podzielonego na kawałki
  21. Miksowanie 2min/obr.3
  22. Zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika
  23. Miksowanie 20s/obr.4
  24. Masę serową wylać na spód z kruchego ciasta
  25. Piec sernik 1h potem przykryć papierem do pieczenia i piec jeszcze 10minut
  26. Sernik zostawić 10 minut w zamkniętym piekarniku, potem wyjąć i studzić 30 minut
  27. Następnie wstawić sernik na 5 godzin do lodówki
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy